Hoe de wereld denkt

Een mondiale geschiedenis van de filosofie

EAN:  9789046824283
Publicatiedatum:   14-03-2019
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  432

  Leverbaar bij Centraal Boekhuis

Een van de grote onverklaarde wonderen in de geschiedenis van de mens is dat de geschreven filosofieën in het oude China, India en Griekenland onafhankelijk van elkaar rond dezelfde tijd tot bloei kwamen. Die vroege filosofieën zijn van grote invloed geweest op de ontwikkeling van uiteenlopende culturen in verschillende delen van de wereld. Wat we in het Westen ‘filosofie’ noemen is nog niet het halve verhaal.
Met zijn verkenning van de filosofieën van Japan, India, China en de islamitische wereld, en de minder bekende orale tradities van Afrika en de oorspronkelijke volkeren van Australië, wil Julian Baggini onze horizon verbreden. Hij interviewt denkers uit alle delen van de wereld en behandelt vragen zoals: Waarom is het Westen individualistischer dan het Oosten? Waarom heeft het secularisme minder invloed in de islamitische wereld dan in Europa? En hoe heeft China weerstand weten te bieden aan oproepen tot meer politieke vrijheid?

Julian Baggini is een Britse filosoof. Bij Nieuw Amsterdam verschenen eerder Deugden van de tafel en Herwonnen vrijheid. Baggini is mede-oprichter van The Philosopher’s Magazine en schrijft onder meer voor The Guardian en the Financial Times. Hij beheert de website microphilosophy.net. In 2015 was hij te gast op het Brainwash Festival.

  EAN: 9789046824283
  Auteur: 
  Uitgever: Nieuw Amsterdam
  Vertaler:  Ronnie Boley
  Publicatiedatum:   14-03-2019
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 160 mm
  Breedte: 236 mm
  Dikte: 40 mm
  Gewicht: 744 gr
  Voorraad: Leverbaar bij Centraal Boekhuis
  Bladzijden: 432