De geuren van de wereld

De ultieme gids voor alles wat we kunnen ruiken

EAN:  9789046824603
Publicatiedatum:   01-04-2021
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  624

  Leverbaar bij Centraal Boekhuis

Truffels die met de hulp van eencelligen ondergronds de geuren produceren die varkens en honden lokken om de truffels op te graven. Onze huid die metalig kan ruiken. Rauwe oesters die soms aan komkommer doen denken, sherry aan sojasaus en maïstortilla's aan honing. De aarde die aards ruikt als droogte plaatsmaakt voor regen. Harold McGee neemt ons mee op zijn zintuigelijke reis door de wereld van geuren: van de oorsprong van vluchtige moleculen in de interstellaire ruimte, via de geuren van de lucht en de oceanen, het bos en de stad, naar de geuren van voedsel en drank.
Ontdek met hem de verborgen geuren van het gewone (natte bestrating en gemaaid gras) en het buitengewone (vers brood en chocolade); van het heerlijke (rozen en vanille) en het onaangename (bedorven vlees en rotte eieren).
Op basis van de nieuwste biologische en scheikundige inzichten, verweven met persoonlijke observaties, laat Harold McGee zien hoe ons reukvermogen de kracht heeft om onzichtbare kanten van ons leven bloot te leggen. Zijn nieuwe meesterwerk is de complete wetenschap en taxonomie van geuren; het overrompelende resultaat van tien jaar onderzoek. Welkom in de wondere osmokosmos van Harold McGee.

Harold McGee is een internationaal gerenommeerd en toonaangevend auteur van culinaire boeken en artikelen (o.a. in Nature en The New York Times). Hij studeerde aan het California Institute of Technology en behaalde daarnaast een graad in Engelse letterkunde aan Yale University. Na daar een aantal jaren te hebben gewerkt als docent literatuur en schrijven, begon hij aan Over eten & koken, dat zich wereldwijd in lovende kritieken mocht verheugen. Het geheim van de kok is zijn nieuwste titel. Hij won de prestigieuze Johannes van Dam Prijs 2014.
Harold McGee heeft ook een eigen website: www.curiouscook.com.

'Een diepgaande verkenning van de geuren van de wereld.'

  EAN: 9789046824603
  Auteur: 
  Uitgever: Nieuw Amsterdam
  Vertaler:  Jacques Meerman
  Publicatiedatum:   01-04-2021
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 171 mm
  Breedte: 246 mm
  Dikte: 45 mm
  Gewicht: 1327 gr
  Voorraad: Leverbaar bij Centraal Boekhuis
  Bladzijden: 624