Niet al onze productgroepen staan in de webwinkel: stuur een e-mail naar info@dinternet.nlCijfers liegen niet

73 dingen die je over de wereld moet weten

EAN:  9789046827666
Publicatiedatum:   07-01-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  320

  Op voorraad in ons centraal magazijn

Vaclav Smil is emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Manitoba, Canada. Hij schreef meer dan veertig boeken over onderwerpen als energie, milieu, voedselproductie en voedselvoorziening, technische innovatie, risicobeoordeling en openbaar bestuur. Hij is Fellow van de Royal Society of Canada.

Is vliegen gevaarlijk? Hoeveel wegen alle koeien op de wereld? En wat maakt een mens gelukkig? In Cijfers liegen niet gaat Vaclav Smil op zoek naar de nuchtere feiten over onze wereld. Met verrassende statistieken en verhelderende illustraties over landen, hun inwoners, over grondstoffen, voedselvoorziening en transport, biedt Smil een nieuwe blik op de maatschappij. Je komt te weten hoeveel mensen er nodig waren om de Pyramide van Cheops te bouwen, waarom Nederlandse mannen de langste ter wereld zijn en waarom elektrische auto's nog niet zo goed zijn als we denken.
Vaclav Smil laat zien dat feiten ertoe doen, en daagt je uit om de cijfers in de juiste context te plaatsen. Want cijfers liegen niet, maar welke waarheid brengen zij eigenlijk aan het licht?

'Vaclav Smil is een van mijn favoriete auteurs.' Bill Gates

'Een van de belangrijkste mondiale denkers.' Foreign Policy

'Vaclav Smil is een van de meest vooraanstaande denkers ter wereld over de geschiedenis van innovatie en een meester in de statistiek (...) Er is geen andere wetenschapper die zo beeldend schrijft over getallen als hij.' The Guardian

'Een origineel denker.' Sheila Sitalsing

  EAN: 9789046827666
  Auteur: 
  Uitgever: Nieuw Amsterdam
  Vertaler:  Joost Pollmann
  Publicatiedatum:   07-01-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 137 mm
  Breedte: 212 mm
  Dikte: 24 mm
  Gewicht: 416 gr
  Voorraad: Op werkdagen besteld: binnen 1-2 dagen bezorgd
  Bladzijden: 320