Allemaal de schuld van Montgomery

De familie Van Rossem in de laatste oorlogsmaanden

EAN:  9789046827864
Publicatiedatum:   22-09-2020
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  128

  Direct leverbaar uit ons (digitaal) magazijn

Maarten van Rossem, historicus, was bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Hij is regelmatig te gast als commentator op radio en televisie. Sinds 2008 heeft hij zijn eigen glossy Maarten!. Al ruim vijf jaar is Maarten jurylid van De slimste mens. Samen met zijn zus en broer presenteert hij Hier zijn de Van Rossems. Van Rossem heeft een groot aantal boeken op zijn naam staan, waaronder Waarom is de burger boos?, Kapitalisme zonder remmen, Europa volgens Maarten van Rossem en Wat is geluk?.

Tussen begin september 1944 en juni 1945 schreef grootvader Arnold van Rossem met enige regelmaat lange brieven aan zijn beide zusters om ze te informeren over het wel en wee van de familie. Hij schreef over de voortdurende angst honger te moeten lijden, over het brandstofgebrek en de onzekerheid over het lot van familieleden van wie lang niets was vernomen. Tegelijkertijd geeft de immer wat zure en kritische opa met zijn brieven een openhartige inkijk in de kleine ellende van het gezinsleven. De familie staat die laatste acht grimmige oorlogsmaanden onder druk van de wereldgeschiedenis, zonder daar zelf ook maar iets aan te kunnen doen. De dramatisch mislukte Operatie Market Garden en de daardoor veroorzaakte Hongerwinter vormen het raamwerk voor deze indringende familiegeschiedenis.

'Maarten van Rossem heeft over alles een mening en vertelt desondanks nooit onzin. Sterker nog: zijn kritische geest en panoramische belezenheid maken hem een betrouwbare gids in lastige kwesties. Dat heeft hij van geen vreemde, want in dit boek vertelt hij op zijn eigen onnavolgbare wijze over de oorlogservaringen van zijn eigenzinnige grootvader Arnold.'
Willem Melching, historicus en auteur van o.a. Hitler en Waarom Duitsland?

  EAN: 9789046827864
  Auteur: 
  Uitgever: Nieuw Amsterdam
  Publicatiedatum:   22-09-2020
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 141 mm
  Breedte: 216 mm
  Dikte: 17 mm
  Gewicht: 257 gr
  Voorraad: Op werkdagen besteld: morgen afhalen of bezorgd
  Bladzijden: 128