EAN (ISBN):  9789046828526
Publicatiedatum:   29-11-2022
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  96

   Nog niet verschenen

'Met weinig woorden schept Keegan licht in het donker, elke zin is perfect.' Hilary Mantel

Een klein meisje wordt naar pleegouders gestuurd op een boerderij op het platteland, ze weet niet waarom. In het huis van deze familie vindt ze een warmte en genegenheid die ze nooit eerder heeft meegemaakt, en onder hun hoede bloeit ze langzaam op. Maar dan ontdekt ze waarom haar ouders haar hebben weggestuurd en realiseert ze zich hoe kwetsbaar deze idylle is.

Winnaar Irish novel of the Year

Over Dit soort kleinigheden schreef de pers:

'Een grootse novelle, tijdloos, ingetogen en prachtig geschreven door een schrijfster met een piekfijn inlevingsvermogen en een bedrieglijk eenvoudige stijl. Een klassiek verhaal om te koesteren [...] Een machtig verhaal over hoop.' Trouw

'Indrukwekkend. ****' de Volkskrant

Claire Keegan is geboren in 1968 en opgegroeid op een boerderij in Wicklow, Ierland. Haar verhalenbundel Antarctica won de Rooney Prize for Literature en was LA Times Boek van de maand. Voor haar tweede bundel, Walk the Blue Fields, ontving ze de Edge Hill Prize. In 2009 publiceerde ze Foster/ Pleegkind dat de grootste internationale literaire prijs voor een verhaal won. Foster/Pleegkind werd ook beste boek van het jaar bij The New Yorker. Hierna heeft ze het verhaal uitgebreid naar een novelle. Claire Keegan woont op het platteland van Ierland.

  EAN (ISBN): 9789046828526
  Auteur: 
  Uitgever: Park Uitgevers
  Vertaler:  Harm Damsma - Niek Miedema
  Publicatiedatum:   29-11-2022
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 205 mm
  Breedte: 130 mm
  Dikte: 12 mm
  Gewicht: 192 gr
  Voorraad: Nog niet verschenen
  Bladzijden: 96