Uit het transformatiemoeras

De 5 faalfactoren die organisaties in hun greep houden

EAN:  9789047014539
Publicatiedatum:   20-04-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  240

  Leverbaar bij Centraal Boekhuis

In ‘Uit het transformatiemoeras’ analyseert Menno Lanting organisaties die bezig zijn met ‘digitale transformatie’. Vind maar eens een organisatie die er niet mee bezig is. Toch blijken de meeste organisaties na een enthousiast begin vast te lopen in een waar transformatiemoeras. Ondanks alle investeringen, veranderplannen, transformatiemodellen, canvassen en consultancytrajecten lukt het ze niet om echte resultaten te boeken. Menno Lanting legt in ‘Uit het transformatiemoeras’ haarfijn uit wat er misgaat. Aan de hand van voorbeelden uit binnen- en buitenland beschrijft hij de vijf kritische faalfactoren die echte transformatie in de weg staan. En natuurlijk schetst hij ook de uitweg: om los te komen uit het moeras moet de organisatie zich omvormen tot een lerende organisatie. Voor organisaties die relevant willen blijven in het digitale tijdperk is het namelijk niet genoeg om alleen de bestaande processen te digitaliseren. Ze moeten hun cultuur, businessmodel en organisatiemodel aanpassen, niet eenmalig, maar in een continu proces. Organisaties die zich verbinden aan een ecosysteem en daarbij wezenlijke toegevoegde waarde leveren, zijn klaar voor de toekomst.

Bestsellerauteur Lanting belicht nu eens niet dé formule voor succes. Hij loodst organisaties langs de vijf faalfactoren en vertelt hoe je als organisatie toegevoegde waarde levert in de toekomst.

MENNO LANTING is een veelgevraagd spreker en adviseur. Meer dan 100.000 mensen lazen zijn bestsellers De disruptieparadox, Olietankers en speedboten, De slimme organisatie, Iedereen ceo en Connect! (Managementboek van het Jaar).

  EAN: 9789047014539
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
  Publicatiedatum:   20-04-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 170 mm
  Breedte: 240 mm
  Dikte: 24 mm
  Gewicht: 506 gr
  Voorraad: Leverbaar bij Centraal Boekhuis
  Bladzijden: 240