Verandering

hoe je ideeën, overtuigingen en gedrag beïnvloedt

EAN:  9789047014577
Publicatiedatum:   09-04-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  352

  Leverbaar bij Centraal Boekhuis

In ‘Verandering’ presenteert Damon Centola zijn baanbrekende onderzoek naar hoe je ideeën, overtuigingen en gedrag kunt veranderen. Want waarom komt een beweging als Black Lives Matter jarenlang niet op gang en wat maakte dat ze onlangs wél een succes werd? En waarom lopen zoveel bedrijven stuk op de digitale transformatie? Anders dan we denken is er voor verandering een kleine hechte groep nodig, en niet influentials met een indrukwekkend netwerk. Centola laat zien hoe verandering werkt, hoe nieuw gedrag zich verspreidt en waarom het vaak mislukt. Hij toont aan met welk beleid we gewenst gedrag kunnen stimuleren en wat juist averechts werkt. Daarnaast geeft hij zeven manieren voor een succesvolle cultuurverandering. Met de kennis van ‘Verandering’ kun je eindelijk echte verandering teweegbrengen, of het nou gaat om een beweging, een innovatie of een bedrijfscultuur.

Lees in ‘Verandering’ over cultuurverandering, de mythe van de influencer en de sleutel tot het succes van de #MeToo en Black Lives Matter beweging.

Damon Centola is verbonden aan de Annenberg School for Communication en aan de Universiteit van Pennsylvania. Zijn onderzoek wordt internationaal aangehaald en is in verschillende vakbladen gepubliceerd. Verder is hij veelgevraagd spreker en adviseert hij organisaties als het Smithsonian, Amazon, Microsoft en de NBA. Eerder schreef hij How Behavior Spreads.

  EAN: 9789047014577
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
  Vertaler:  Marthe Philipse
  Publicatiedatum:   09-04-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 135 mm
  Breedte: 210 mm
  Dikte: 29 mm
  Gewicht: 440 gr
  Voorraad: Leverbaar bij Centraal Boekhuis
  Bladzijden: 352