Inclusief leiderschap

Veranker diversiteit in je organisatie

EAN:  9789047015291
Publicatiedatum:   14-05-2021
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  192

  Leverbaar bij Centraal Boekhuis

In ‘Inclusief leiderschap’ leggen Henk Jan Kamsteeg en Ugur Özcan uit dat het van levensbelang is te investeren in inclusiviteit en diversiteit. Niet alleen vanuit de hartenwens een eerlijke samenleving te creëren, maar ook om daadwerkelijk harde resultaten te kunnen behalen. Aan de hand van het verhaal van directeur Anton laten Henk Jan Kamsteeg en Ugur Özcan zien hoe je als leider werkelijk inclusief denkt en handelt. De ervaringen die Anton opdoet tijdens het bouwen aan een inclusief team zijn geïnspireerd op de dagelijkse praktijk van de auteurs. Daarin winnen vooroordelen het vaak van het bieden van eerlijke kansen, en wordt de veiligheid van het eigen bekende netwerk regelmatig verkozen boven het aantreden en behouden van nieuwe talenten.

Deze inspirerende parabel opent je de ogen en maakt je bewust van onbewuste vooroordelen en blinde vlekken. Tegelijk biedt ‘Inclusief leiderschap’ praktische handvatten om inclusiviteit in praktijk te brengen en stevig te verankeren in je organisatie.

Hoe kun je als leider werkelijk inclusief denken en handelen? Lees in deze parabel hoe je je bewust wordt van onbewuste vooroordelen en blinde vlekken om te kunnen bouwen aan een inclusief team.

Henk Jan Kamsteeg is eigenaar van het bureau Proistamenos en trainer op het gebied van leiderschap en storytelling. Eerder schreef hij onder meer de boeken 'Dienend leiderschap', 'De kracht van het compliment' en 'Spreken met passie'.

Ugur Özcan is een gedreven leider met veel ervaringin zowel de private als de publieke sector. Met zijn passie voor inclusiviteit en diversiteit is hij een rolmodel voor menig bicultureel talent in Nederland.

  EAN: 9789047015291
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
  Publicatiedatum:   14-05-2021
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 131 mm
  Breedte: 208 mm
  Dikte: 23 mm
  Gewicht: 315 gr
  Voorraad: Leverbaar bij Centraal Boekhuis
  Bladzijden: 192