De kleine Campbell

De reis van de held samengevat

EAN:  9789047015628
Publicatiedatum:   17-01-2022
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  80

  In ons centraal magazijn

In ‘De kleine Campbell’ biedt Mieke Bouma een heldere samenvatting van ‘De held met de duizend gezichten’, het beroemde boek van Joseph Campbell uit 1949. Campbell bestudeerde religieuze, spirituele, mythologische en literaire klassiekers en verrijkte de wereld met zijn inzichten over ‘de reis van de held’ en wat wij daar als moderne mens van kunnen leren. Zijn theorie werd een inspiratiebron voor vele schrijvers, filmers, kunstenaars, filosofen en psychologen van over de hele wereld en de levenslessen en inzichten die hij deelt, zijn nog steeds actueel. In ‘De kleine Campbell’ belicht Campbell-kenner Mieke Bouma de diverse stadia van de heldenreis met voorbeelden, verwijst ze naar ander werk van Joseph Campbell en bespreekt ze welke betekenis Campbell in deze tijd heeft. In een tijd waarin veel verandert, en we op de proef gesteld worden trouw te blijven aan onszelf en tegelijk van waarde te zijn voor de wereld, is de heldenreis actueler dan ooit.

Deze heldere samenvatting van 'De reis van de held’ zoals die beschreven wordt in Joseph Campbells standaardwerk uit 1949 vertaalt zijn inzichten naar de moderne tijd.

Mieke Bouma (1954) is auteur en docent storytelling. Ze schreef diverse boeken die door het gedachtegoed van Campbell zijn geïnspireerd, waaronder 'De held in je eigen verhaal' en 'Storytelling in 12 stappen' (15e druk).

  EAN: 9789047015628
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
  Publicatiedatum:   17-01-2022
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 120 mm
  Breedte: 187 mm
  Dikte: 12 mm
  Gewicht: 140 gr
  Voorraad: In ons centraal magazijn
  Bladzijden: 80
  Reeks:   Kleine boekjes - grote inzichten