Waarom niemand hier belasting betaalt - behalve jij

Hoe miljonairs en multinationals profiteren van belastingparadijs nederland

EAN:  9789047016205
Publicatiedatum:   20-05-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  336

  In ons centraal magazijn

Journalisten Martin van Geest, Joost van Kleef en Henk Willem Smits schijnen in ‘Waarom niemand hier belasting betaalt, behalve jij’ opnieuw een licht op belastingparadijs Nederland. Na de eerste editie van dit boek in 2013 kon Den Haag er niet meer omheen: multinationals en buitenlandse beroemdheden betalen in Nederland bijkans nul belasting – terwijl Nederlandse burgers worden gestript. Tot zover het eerlijke systeem van bijdragen naar draagkracht. Er volgden Kamervragen, onderzoeken van de Europese Commissie en journalistieke publicaties wereldwijd. De conclusie: Nederland was niet zomaar een belastingparadijs, maar een van de grootste ter wereld! Inmiddels zijn we Panama Papers en Pandora Papers verder, tijdens de coronacrisis werd menig multinational van de afgrond gered met ons belastinggeld en ontweek Pfizer miljarden euro’s belastingafdracht via Nederland. Ondanks de toenemende maatschappelijke verontwaardiging over scheefgroei en belastingontwijking lijkt er niets veranderd. In deze herziene editie wordt door nieuwe onthullingen duidelijk hoe Nederland een belastingparadijs werd en – vooralsnog – blijft.

Na de eerste editie van dit boek kon niemand er nog omheen: Nederland is een belastingparadijs voor iedereen behalve haar inwoners. In de herziene versie lezen we wat er sindsdien (niet) is veranderd.

Martin van Geest is econoom en was jarenlang met schrijver Joost van Kleef nauw betrokken bij het samenstellen van de Quote 500. Henk Willem Smits is historicus en onderzoeksjournalist bij Follow the Money. Samen met Van Kleef schreef hij de bestseller De Zaak Kooistra.

  EAN: 9789047016205
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
  Publicatiedatum:   20-05-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 212 mm
  Dikte: 28 mm
  Gewicht: 414 gr
  Voorraad: In ons centraal magazijn
  Bladzijden: 336