EAN:  9789048849055
Publicatiedatum:   24-03-2020
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  256

  Direct leverbaar uit ons (digitaal) magazijn

Een indringend portret van een geboren overlever

Michel van Egmond (1968), auteur van onder andere de bestsellers GIJP, KIEFT en Topshow, verkocht inmiddels meer dan een miljoen boeken. Hij is de enige schrijver in Nederland die drie keer de NS Publieksprijs won. Begin jaren negentig was hij fulltime redacteur van het blad Hallo! en maakte in die hoedanigheid van dichtbij het faillissement van Patty Brard mee.
Antoinnette Scheulderman (1975) werkt als interviewer voor LINDA. en Volkskrant Magazine, en werd onder meer bekend dankzij haar vraaggesprek met Michele Obama. Daarnaast is ze sinds 2015 tafeldame bij DWDD. Eerder won ze De Luis, de prijs voor het beste interview van het jaar. Scheulderman is ook een van de presentatoren van het programma Kunststof op Radio 1.

Ruim een jaar lang volgden bestsellerauteur Michel van Egmond en bekroond interviewer Antoinnette Scheulderman het turbulente leven van Patty Brard (65).

Het resultaat is een indringend portret van een geboren overlever, een succesvolle tv-ster en gefrustreerde moeder tegelijk, waarin niets onbesproken blijft.

Zoals altijd is Patty Brard openhartig, over alles: haar successen en haar mislukkingen, haar huwelijken, haar cosmetische ingrepen en de dramatische breuk met zowel haar kind als haar eigen ouders, maar ook over haar speciale band met Freddy Heineken, de enige man die een naaktfoto van haar bezat, over de zwarte dagen na haar faillissement, toen ze uit geldgebrek hand- en spandiensten verrichtte voor een drugsdealer, over #MeToo voordat #MeToo bestond en over de pijnlijke juridische strijd met haar eigen zus.

Of, zoals ze zelf in dit opzienbarende boek de afgelopen 65 jaar samenvat: 'Ze kunnen veel van me zeggen, maar niet dat ik weinig heb meegemaakt in mijn leven. En ik ben onderweg vaak genoeg neergegaan, maar ik ben ook steeds weer overeind gekomen.'

  EAN: 9789048849055
  Auteur: 
  Uitgever: Overamstel Uitgevers
  Publicatiedatum:   24-03-2020
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 211 mm
  Dikte: 25 mm
  Gewicht: 344 gr
  Voorraad: Op werkdagen besteld: morgen afhalen of bezorgd
  Bladzijden: 256
  Trefwoorden:   #metoo;antoinnette scheulderman;bananasplit;brard;familiebreuk;gordon;hotter than my daughter;icoon;luv;michel van egmond;naaktfoto;nieuw-guinea;patty;perfecte plaatje;presentatrice;ranking the stars;stanley brard;televisiepersoonlijkheid;uri geller;zangeres