Uw eigen Boxmeerse boekhandel op internet    -    Tijdelijk geen verzendkosten vanaf €20,-BASTA

Rauwe, eerlijke en openhartige autobiografie Marco van Basten

EAN:  9789048852833
Publicatiedatum:   02-12-2019
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:   Nederlands
Hoogte:  136 mm
Breedte:  211 mm
Dikte:  29 mm
Gewicht:  513 gr
Bladzijden:  352

  Direct leverbaar uit ons (digitaal) magazijn

Volledig geautoriseerde biografie van voetbalicoon Marco van Basten

Edwin Schoon (1970) is schrijver en journalist voor onder meer Studio Sport, Nieuwsuur en Andere Tijden Sport. Hij was co-auteur van Bert van Marwijk en schreef in 2010 De macht van de bal, dat bekroond werd met de Nico Scheepmaker Beker als beste sportboek van het jaar.

Nog drie jaar lang heb ik alles geprobeerd om weer fit te worden. Werkelijk alles. Ver voorbij de pijngrens. Maar het was voorbij. Sterker nog, ik was uiteindelijk al blij als ik weer zonder al te veel pijn naar de bakker kon lopen. Dat heeft erin gehakt. Alles waar ik van droomde was weg.

Drievoudig Europees voetballer van het jaar. Eenmaal Wereldvoetballer van het jaar. Drie Europa Cups, twee wereldbekers, twee UEFA Super Cups, Europees Kampioen met het Nederlands Elftal in 1988 en talloze landskampioenschappen met zowel Ajax als AC Milan. Marco van Basten is een van de grootste voetballers aller tijden, maar is voor velen altijd enigszins een mysterie gebleven, een enigma, iemand die ogenschijnlijk nooit het achterste van zijn tong liet zien. Intelligent, analytisch sterk, welbespraakt, maar uiterlijk onbewogen, wellicht zelfs emotieloos.

Misschien is het rijping, is het de rust, omdat ik gestopt ben in de voetballerij. Ik weet het niet. Maar ik voel dat dit een goed moment is om mijn verhaal te vertellen. Vanuit mijn perspectief. Mijn waarheid. Het verhaal dat ik nog nooit verteld heb. Waarin ik dingen recht kan zetten. Ik zal niemand sparen. Mezelf al helemaal niet. De tijd is rijp.

BASTA is de rauwe, eerlijke, maar vooral ook zeer onthullende autobiografie van Marco van Basten. Het complete verhaal over zijn jeugd, de ingewikkelde relatie met zijn ouders, zijn carrière - de gekte in Italië, het ek '88, het mislukte wk '90 - zijn relatie met Johan Cruijff, het pijnlijke verhaal van de enkel, financiële tegenslagen, talloze successen en evenzovele dieptepunten.

Marco spreekt, en hoe!

  EAN: 9789048852833
  Auteur: 
  Uitgever: Overamstel Uitgevers
  Publicatiedatum:   02-12-2019
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 211 mm
  Dikte: 29 mm
  Gewicht: 513 gr
  Voorraad: Op werkdagen besteld: morgen afhalen of bezorgd
  Bladzijden: 352
  Trefwoorden:   ajax;basta;basten;bio;biografie;biography;champion;cruijff;cruyff;edwin;eerlijk;ek 88;football;gullit;held;inside;johan;jong;kampioen;lebowski;legende;marco;openhartig;perry;rauw;schoon;soccer;sport;sportboek;sportboeken;van basten;verhaal;voetbal;voetbalboek;voetbalboeken