EAN:  9789048863785
Publicatiedatum:   16-11-2021
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  320

  Leverbaar bij Centraal Boekhuis

In dit fraai uitgevoerde boek, een uitvloeisel van de baanbrekende, door Higher Ground geproduceerde podcast, voeren twee mannen die al lange tijd met elkaar bevriend zijn een openhartig en intiem gesprek over het leven, over muziek en over hun niet aflatende liefde voor Amerika, met alle problemen en tegenstrijdigheden die dat land kenmerken. Het bevat meer dan 350 foto's, exclusief bonusmateriaal en nooit eerder gepubliceerd archiefbeeld.

Renegades: Born in the USA omvat een reeks openhartige, onthullende en onderhoudende gesprekken tussen president Barack Obama en muzieklegende Bruce Springsteen, waarin niet alleen verhalen over hun persoonlijke geschiedenis en de bepalende momenten in hun carrière aan bod komen, maar ook de polariserende politiek in Amerika en de steeds bredere kloof tussen de Amerikaanse droom en de Amerikaanse realiteit van dit moment. Het boek bevat kleurenfoto's en zeldzaam archiefmateriaal en biedt een fascinerend en fraai geïllustreerd portret van twee excentrieke mannen, een zwarte en een witte, die proberen hun eigen, onconventionele zoektocht naar betekenis, identiteit en gemeenschapszin in verband te brengen met het grotere verhaal over Amerika. Het boek bevat:

* Speciaal voor deze uitgave geschreven inleidingen van president Obama en Bruce Springsteen

* Geannoteerde toespraken van Obama die nooit eerder zijn gepubliceerd, waaronder zijn 'Opmerkingen bij de vijftigste verjaardag van de protestmarsen van Selma naar Montgomery'

* Handgeschreven songteksten van Springsteen uit diens inmiddels vijftigjarige carrière

* Zeldzame en exclusieve foto's uit de persoonlijke archieven van de auteurs

* Gesprekken en verhalen die niet zijn opgenomen in de podcast

* Historische foto's en documenten die dienen als omlijsting van de gevoerde gesprekken

In een opnamestudio die vol stond met gitaren en tijdens ten minste één rit met een Corvette spreken Obama en Springsteen over het huwelijk en het vaderschap, over rassenkwesties en mannelijkheid, over de verleiding van het onbekende avontuur en de lokroep terug naar huis. Daarnaast gaan ze in discussie over onder meer hun favoriete protestsongs en over de meest inspirerende Amerikaanse helden die ze kennen. Tijdens de gesprekken praten ze over hun verlangen om in hun carrière een groter en waarachtiger verhaal over Amerika te vertellen, al moest daar nu en dan een prijs voor worden betaald, en ze onderzoeken samen hoe het verscheurde Amerika de weg naar eenheid zou kunnen terugvinden.

Openhartige, onthullende en onderhoudende gesprekken tussen Barack Obama en Bruce Springsteen

Barack Obama was de 44ste president van de Verenigde Staten. Hij is de auteur van twee New York Times-bestsellers: Dromen van mijn vader en De herovering van de Amerikaanse droom. In 2009 ontving hij de Nobelprijs voor de Vrede.
Bruce Springsteen staat in de Rock and Roll Hall of Fame en de Songwriters Hall of Fame. Hij ontving twintig Grammy Awards, een Academy Award en een Tony Award. Hij is de schrijver van de bestseller Born to Run.

  EAN: 9789048863785
  Auteur: 
  Uitgever: Overamstel Uitgevers
  Vertaler:  Frans Reusink
  Publicatiedatum:   16-11-2021
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 232 mm
  Breedte: 282 mm
  Dikte: 33 mm
  Gewicht: 1698 gr
  Voorraad: Leverbaar bij Centraal Boekhuis
  Bladzijden: 320
  Trefwoorden:   barack obama;born in the u.s.a.;born to run;bruce springsteen;fotoboek;president;renegades;songteksten;speeches;the boss;verenigde staten