Wegens drukte zijn leveringen vanuit het Centraal Boekhuis mogelijk vertraagd
EAN:  9789048864522
Publicatiedatum:   23-08-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  336

  In ons centraal magazijn

Een indringende roman over familie, loyaliteit, liefde en hoop in tijden van oorlog.

Vlak voor de oorlog groeit Rosa op in voorspoed, in een vooraanstaande familie in Nederlands-Indië. Wanneer haar ouders scheiden wordt ze achtergelaten bij een tante. Alleen en ontheemd verlangt ze naar haar gelukkige kinderjaren, maar die zullen niet meer terugkomen.

Als de Japanners de kolonie bezetten leert de dan zeventienjarige Rosa dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en dat afkomst ertoe doet. Haar leven neemt een onverwachte wending als haar vriend John zich als piloot bij het leger aanmeldt en ze zich met haar familie moet melden in een interneringskamp. Het is de liefde die haar op de been houdt, maar zal ze John ooit weer zien?

In deze historische roman maakt schrijfster Elle van Rijn invoelbaar hoeveel de generatie die de oorlog heeft meegemaakt in Nederlands-Indië heeft moeten doorstaan. Niet alleen laat ze zien hoe wreed de ontberingen zijn geweest in de kampen, tegelijkertijd toont ze hoe racistisch de koloniale samenleving was.

Elle van Rijn (1967) studeerde aan de Toneelacademie Maastricht en aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Ze speelde in verschillende toneelstukken, tv-series en films. Eerder schreef ze succesvolle boeken, waaronder de historische roman Mijn naam is Nadra en Mijn ontvoering, het verhaal over de ontvoering van Toos van der Valk. Voor De crèche liet Elle van Rijn zich inspireren door het leven van Betty Goudsmit-Oudkerk, met wie zij kort voor Betty's overlijden nog sprak over haar werk als kinderverzorgster in de Joodse Crèche.

  EAN: 9789048864522
  Auteur: 
  Uitgever: Overamstel Uitgevers
  Publicatiedatum:   23-08-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 210 mm
  Dikte: 32 mm
  Gewicht: 451 gr
  Voorraad: In ons centraal magazijn
  Bladzijden: 336
  Trefwoorden:   bandung;bersiap;elle van rijn;indo;indonesië;insulinde;jakarta;japanse bezetting;jappenkamp;kolonialisme;kolonie;revolusi;waargebeurd