EAN:  9789050118019
Publicatiedatum:   14-01-2022
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  288

  In ons centraal magazijn

Zeewieren zijn een zeer diverse groep organismen. Ze staan aan de basis van de voedselketen van vele mariene ecosystemen en vormen een dominant aspect van de Nederlandse kust. Deze veldgids behandelt meer dan 130 soorten uit de roodwieren, bruinwieren en groenwieren die goed met het blote oog of met een veldloep te herkennen zijn. De gids beschrijft van elke soort de kenmerken, het onderscheid met gelijkende soorten, de habitat, seizoenspatronen en de verspreiding. De honderden foto’s maken de gids bruikbaar voor onderwaterdeterminaties, in het getijdengebied en op het strand. Daarnaast geeft de uitgebreide introductie informatie over de beste vindplaatsen in Nederland, de ecologie van zeewieren, exoten, toepassingen en recepten. - Beschrijft 130 soorten rood-, bruin- en groenwieren - Rijk geïllustreerd met foto’s - Inclusief recepten Luna van der Loos is marien bioloog en gespecialiseerd in zeewieren. Ze werkt aan de Universiteit Gent aan haar doctoraat over het microbioom van Zeesla en de effecten van klimaatverandering. Via Stichting ANEMOON organiseert ze workshops en excursies. Mart Karremans groeide op aan de Oosterschelde en inventariseert als actief lid van de KNNV en de Strandwerkgemeenschap (SWG) al meer dan 30 jaar het getijdengebied, de schorren en de platen in Zeeland. Frank Perk studeerde biologie aan de VU. Begin jaren 80 werd hij lid van de Strandwerkgemeenschap (SWG) en heeft sindsdien tientallen wierenexcursies gegeven. Met het Strandaanspoelsel Monitoring Project van Stichting ANEMOON brengt hij aangespoelde wieren in kaart aan de Noordzeekust.

In de Veldgids Zeewieren worden meer dan 130 groen-, rood- en bruinwieren beschreven en staan bijna 600 foto’s. Uniek is dat deze gids zich vooral richt op gebruik in het veld, dus zonder microscoop.

Zeewieren komen algemeen voor langs de Nederlandse kust. Toch is het laatste determineerwerk voor onze wieren al bijna veertig jaar oud. In de nieuwe Veldgids Zeewieren worden meer dan 130 groen-, rood- en bruinwieren beschreven en staan bijna 600 foto’s. Uniek is dat deze veldgids zich vooral richt op gebruik in het veld, dus zonder microscoop.

  EAN: 9789050118019
  Auteur: 
  Uitgever: KNNV Uitgeverij
  Publicatiedatum:   14-01-2022
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 148 mm
  Breedte: 222 mm
  Dikte: 22 mm
  Gewicht: 662 gr
  Voorraad: In ons centraal magazijn
  Bladzijden: 288
  Reeks:   Veldgids
  Trefwoorden:   duiken;duikgids;zeewieren