Uw eigen Boxmeerse boekhandel op internet    -    Tijdelijk geen verzendkosten vanaf €20,-Het exacte verhaal

wetenschapscommunicatie voor beta's

EAN:  9789057123931
Publicatiedatum:   01-10-2014
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:   Nederlands
Hoogte:  125 mm
Breedte:  200 mm
Dikte:  20 mm
Gewicht:  262 gr

  Direct leverbaar uit ons (digitaal) magazijn

Als bètawetenschapper is het niet eenvoudig om je werk onder de aandacht te brengen bij een groot publiek. Niet omdat exacte wetenschappen per se moeilijk zijn, maar omdat voor veel mensen Higgs-deeltjes en priemgetallen abstracter lijken dan oorlog en liefde.

Hoe breng je de kern van je onderzoek over? Waar let je op bij de keuze van een onderwerp? Hoe schrijf je een aansprekend persbericht of een toegankelijk artikel voor de krant? Gebruik je metaforen en formules, of juist niet? Hoe bereid je een interview voor? Wat maakt je lezing inspirerend voor niet-vakgenoten?

Ionica Smeets geeft tal van praktische tips en adviezen, aan de hand van haar eigen ervaringen én die van prominente wetenschappers en journalisten als Robbert Dijkgraaf, Rob van Hattum, Margriet van der Heijden, Diederik Jekel, Lieven Scheire, Govert Schilling en Freek Vonk.

Het exacte verhaal is een praktische gids voor bètawetenschappers, ingenieurs, redacteuren, voorlichters, docenten, en anderen die ingewikkelde concepten toegankelijk willen maken voor een breed publiek.

Ionica Smeets is wetenschapsjournalist en wiskundige. Ze schrijft columns (o.a. in de Volkskrant en New Scientist), geeft regelmatig voordrachten, en presenteerde verschillende tv-programma's over wiskunde. Eerder verscheen van haar en Jeanine Daems bij Uitgeverij Nieuwezijds: Ik was altijd heel slecht in wiskunde.

  EAN: 9789057123931
  Auteur: 
  Uitgever: Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
  Publicatiedatum:   01-10-2014
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 125 mm
  Breedte: 200 mm
  Dikte: 20 mm
  Gewicht: 262 gr
  Voorraad: Op werkdagen besteld: morgen afhalen of bezorgd