Karel V

bondgenoten en tegenstanders

EAN:  9789057306709
Publicatiedatum:   01-05-2010
Uitvoering:  Hardback
Taal:   Nederlands
Hoogte:  223 mm
Breedte:  286 mm
Dikte:  20 mm
Gewicht:  1069 gr
Bladzijden:  176

 Direct leverbaar uit ons (digitaal) magazijn

Dr. Gerben Graddesz Hellinga (1938) komt uit een familie van schrijvers. Hij is gepensioneerd psychiater en publiceerde naast vijf boeken op zijn vakgebied nog 30 andere titels: geschiedenisboeken, historische avonturenromans, kinderboeken en science fiction-romans.

Op jonge leeftijd werd Karel V (1500-1558) koning van Spanje, heer der Nederlanden en keizer van het Duitse Rijk. Ondanks zijn minderwaardigheidsgevoelens en zwakke gezondheid slaagde hij er in om zijn uitgestrekte rijk van hertogdommen, bisdommen, graafschappen, markizaten en vrije steden nog verder uit te breiden met gebiedsdelen in Oost-Azië en Amerika.

Als heerser over een rijk waar de zon nooit onderging trok Karel van oorlog naar oorlog. Karels rijk bleek echter te groot voor één vorst, zeker voor iemand die altijd met één been in de middeleeuwen zou blijven staan. Zijn pogingen om de zich snel uitbreidende hervormingsbeweging in de kiem te smoren mislukten; de eigengereide Nederlanders voelden zich niet aangesproken door het autoritaire regime van de Katholieke Kerk. Ondertussen wist hij van de Nederlanden wel een bestuurlijke eenheid te maken.

Aan de hand van de levens van Karels belangrijkste mede- en tegenstanders creëert Gerben Hellinga in deze zeer rijk geïllustreerde uitgave een helder beeld van het tot de verbeelding sprekende tijdperk, waarin de middeleeuwen overgingen in de renaissance. Krijgsheren, vorsten en pausen passeren de revue, maar ook Karels uitgebreide familie, zijn aartsvijand Frans I, de Turkse sultan Suleyman de Grote, Maarten Luther, Karel van Gelre, Hendrik VIII en de zeerover Barbarossa.

  EAN: 9789057306709
  Auteur: 
  Uitgever: Walburg Pers B.V., Uitgeverij
  Publicatiedatum:   01-05-2010
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 223 mm
  Breedte: 286 mm
  Dikte: 20 mm
  Gewicht: 1069 gr
  Voorraad: Op werkdagen besteld: morgen afhalen of bezorgd
  Bladzijden: 176