Dag & nacht

De hemel verklaard door Helga van Leur & Govert Schilling

EAN:  9789059565425
Publicatiedatum:   07-08-2020
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  192

  Direct leverbaar uit ons (digitaal) magazijn

Helga van Leur is meteoroloog en presenteerde twintig jaar lang het RTL-weerbericht. Als ambassadeur van onze planeet verzorgt ze lezingen over het weer, klimaat, duurzaamheid en gedrag.

Govert Schilling is wetenschapsjournalist en schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland, en publiceerde tientallen boeken.

Waarom is de lucht blauw en de zonsondergang rood? Hoe ontstaat de regenboog met al zijn kleuren? Kun je vanuit Nederland het poollicht zien? Welke wolken vertellen je dat je beter een paraplu mee kunt nemen? Waarom ziet de maan er elke dag anders uit? Hoe zie je het verschil tussen een ster en een planeet? En waar vind je de Poolster en hoe herken je een satelliet?
In dit boek beschrijven Helga van Leur en Govert Schilling alles wat er overdag en 's nachts aan de hemel te zien is. Van wolkentypen, optische verschijnselen en bliksem tot vallende sterren, planeetsamenstanden en zonsverduisteringen. In begrijpelijke taal en voorzien van prachtige foto's nemen ze je mee op een boeiende verkenningstocht, van 's morgens vroeg tot diep in de nacht.

  EAN: 9789059565425
  Auteur: 
  Uitgever: Fontaine Uitgevers
  Publicatiedatum:   07-08-2020
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 217 mm
  Breedte: 218 mm
  Dikte: 19 mm
  Gewicht: 833 gr
  Voorraad: Op werkdagen besteld: morgen afhalen of bezorgd
  Bladzijden: 192