Herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid

EAN:  9789066657854
Publicatiedatum:   02-08-2006
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  223

  Print-on-demand (mogelijk langere levertijd)

Herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid krijgen in dit cahier expliciet betekenis in verhalen die worden verteld door degenen die aan den lijve ondervinden wat deze begrippen betekenen. De bijdragen gaan over herstel, over herstelprojecten, over empowerment en over empowerende praktijken en over ervaringsdeskundigheid en het inzetten van ervaringsdeskundigen in de geestelijke gezondheidszorg.

Het boek bevat een groot aantal indrukwekkende ervaringsverhalen. Verhalen van mensen over hoe zij het vinden om te leven met een psychische handicap en om psychiatrisch patiënt te zijn. Herstelverhalen, want ze gaan alle (ook) over de betekenis die zij geven aan wat hen overkomt, over manieren om het overweldigende in hun leven het hoofd te bieden en de lessen die zij onderweg leerden en leerden toepassen. Het eigen ervaringsverhaal opschrijven en ook nog eens gepubliceerd zien is een pure vorm van empowerment. Het vlekje wordt de voorsprong . De bron van schaamte wordt een bron van kennis, een bron om trots op te zijn. Omgekeerd werkt het lezen van ervaringsverhalen ook bekrachtigend voor mensen die zelf kampen met een psychische aandoening en psychiatrisch patiënt zijn.

Daarnaast zijn er bijdragen over veelbelovende praktijken die gebaseerd zijn op ervaringsverhalen en kennis op grond daarvan. In deze bijdragen wordt duidelijk hoe ervaringsdeskundigen hun kennis toepassen en anderen daarmee van dienst kunnen zijn.

  EAN: 9789066657854
  Auteur: 
  Uitgever: SWP, Uitgeverij B.V.
  Publicatiedatum:   02-08-2006
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 150 mm
  Breedte: 235 mm
  Dikte: 14 mm
  Gewicht: 375 gr
  Voorraad: Print-on-demand (mogelijk langere levertijd)
  Bladzijden: 223
  Reeks:   Passage Cahier