De egoïst Max Stirner

leven en werken

EAN:  9789067282253
Publicatiedatum:   22-10-2009
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  114

  Leverbaar bij Centraal Boekhuis

Onbegrepen, verguisd, vergeten, eeuwige dissident; tot deze kwalificaties verdoemd, bleef het werk van filosoof Max Stirner voor velen onbekend. Als pleitbezorger van het egoïsme werd Stirner jarenlang doodgezwegen omdat hij in zijn boek "De enkeling" en zijn eigendom de grondgedachten van alle populaire ideologieën en religies resoluut naar het rijk der fabelen verwees. Nu in het westen deze grote stromingen aan belang hebben ingeboet, vinden Stirners opvattingen steeds meer weerklank.

Stirner was zijn tijd ver vooruit. Hij ontvouwde ruim 150 jaar geleden de natuurlijke aard van de mens: die van egoïst, de zichzelf dienende. Evenwel: slechts een enkeling behartigt werkelijk zijn eigenbelang. De rest laat zich nog steeds misleiden door oneigenlijke zaken als overheden en goden.
Meedogenloos, provocerend, ironisch, en met een stortvloed aan aforismen opent Stirner zijn lezers de ogen, houdt ze een spiegel voor en trekt de sluier van hypocrisie weg.
Schrijvers als F. Nietzsche, B. Traven, en J.P. Sartre traden in zijn voetsporen.

Hans Jansen wekt deze Duitse vrijdenker uit de negentiende eeuw weer tot leven in een wereld van Napoleontische oorlogen, revoluties en grote ontdekkingen en laat u kennismaken met zijn denkbeelden, die tijdgenoten als Karl Marx, Ludwig Feuerbach en Sôren Kierkegaard deden verbleken.

Een uitgave in samenwerking met De Vrije Gedachte

  EAN: 9789067282253
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Papieren Tijger
  Publicatiedatum:   22-10-2009
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 158 mm
  Breedte: 230 mm
  Dikte: 12 mm
  Gewicht: 221 gr
  Voorraad: Leverbaar bij Centraal Boekhuis
  Bladzijden: 114