De webwinkel van Van Dinter Boeken in Boxmeer

Het succes van organisatieopstellingen


Nederlands | 02-12-2015 | 263 pagina's

9789069635699

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 25,99


 Van Dinter boeken

   Print-on-demand (mogelijk langere levertijd)
Tekst achterflap

Na de succesvolle ontwikkeling van systeemopstellingen voor familiebanden worden de principes die hieraan ten grondslag liggen inmiddels ook binnen organisaties gebruikt. Een organisatie is, net als een familie, een complex fenomeen. Het veranderen van een element kan grote invloed hebben op het totale systeem. Anderzijds is het vaak moeilijk vaste patronen in een organisatie te doorbreken en een nieuwe koers te varen. Een individu of een gehele afdeling kan zonder het te beseffen 'verstrikt' raken in de patronen van het organisatiesysteem. Dit 'verstrikt raken' heeft diverse gevolgen voor zowel het individu als de organisatie, bijvoorbeeld lichamelijke klachten, maar ook wel conflicten en een gebrek aan productiviteit en creativiteit binnen de organisatie.

Via een organisatieopstelling leer je hoe je kunt omgaan met belemmerende patronen binnen de organisatie. Tevens krijg je inzicht met betrekking tot de plek die je zelf inneemt binnen de organisatie en vanuit welke positie je optimaal kunt functioneren.

Voor alles zou het systemische opstellingswerk kunnen bijdragen aan een menselijker benadering in de bedrijfswereld, zodat medewerkers zich als personen én om hun bijdragen vaker erkend en gewaardeerd voelen. Dan zullen betrekkingen en structuren helderder worden en zullen allen die daarvan deel uitmaken zich vaker vrij van verstrikkingen en beperkende, belastende patronen geheel aan hun taken kunnen wijden.

Dit boek bevat de bewerkte bijdragen van een congres over de ontwikkelingen van organisatieopstellingen - en hier al kan men aan de bonte schakering zien tot hoeveel verschillende gebieden dit werk zich begint uit te strekken. Twee interviews met Bert Hellinger over het opstellen van organisaties ronden het boek af.

Details

EAN :9789069635699
Uitgever :Gottmer Uitgevers Groep b.v.
Vertaler : Pieternel Ermen
Publicatie datum :  02-12-2015
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :235 mm
Breedte :155 mm
Dikte :24 mm
Gewicht :453 gr
Status :Print-on-demand (mogelijk langere levertijd)
Aantal pagina's :263