Tsukémono
Peter van Berckel
Nederlands | 07-11-2018 | 200 pagina's
9789081821575
Hardback
Bekijk inkijkexemplaar
€ 32,95
Korte beschrijving/Annotatie
In dit boek leer je om op een eenvoudige en snelle manier groente-pickles te maken. Je kunt kiezen uit meer dan vijftig - veelal vegan – traditionele Japanse recepten en pickles uit de westerse keuken.
Tekst achterflap
Tsukémono is de Japanse verzamelnaam voor gefermenteerde groenten, wat wij in het westen pickles noemen. In Japan worden tsukémonopickles bij iedere maaltijd als bijgerecht gegeten. Deze eeuwenoude methode is eenvoudig toe te passen en sluit aan bij de huidige belangstelling voor gefermenteerde voeding. Iedere dag een pickle. Pickles zijn een culinaire toevoeging aan je maaltijd. Het is een hernieuwde kennismaking met groente, zelfs de soorten die je al door en door dacht te kennen. Door het pickle-proces ontstaat smaakconcentratie en een unieke knapperigheid. En door de start van het fermentatieproces ondersteun je met deze pickles je spijsvertering en darmconditie. Kok en natuurvoedingskundige Peter van Berckel leert je om op een eenvoudige en snelle manier groente-pickles te maken. Met meer dan vijftig - veelal vegan - recepten kun je direct zelf aan de slag. Je kunt kiezen uit traditionele Japanse recepten en pickles uit de westerse keuken. Als toegift geeft Peter je handzame informatie over vitale voeding als boost voor je dagelijks leven.
Slogan/Promotie
Tsukémono is de Japanse verzamelnaam voor gefermenteerde groenten, wat wij in het westen pickles noemen. In Japan worden tsukémono-pickles bij iedere maaltijd als bijgerecht gegeten. In dit boek leer je om op een eenvoudige en snelle manier groente-pickles te maken. Je kunt kiezen uit meer dan vijftig - veelal vegan – traditionele Japanse recepten en pickles uit de westerse keuken. Als toegift geeft Peter van Berckel in het boek handzame informatie over vitale voeding als boost voor je dagelijks leven.
Biografie
Peter van Berckel is kok en fermentatiedeskundige. Hij is mede-oprichter van de Groene Kookacademie en doceert op verschillende voedingsopleidingen. Zijn voorliefde voor vitale voeding en kennis van de Japanse eetcultuur komen samen in Tsukémono.
Inhoudsopgave
VOORWOORD Sandor Katz 6 Rineke Dijkinga 9 Mijn pad naar tsukémono 11 DEEL 1: TEKST EN UITLEG Inleiding 15 De Japanse tsukémono 17 De Japanse maaltijd 20 Dankbaarheid 21 De rol van groenten in tsukémono 25 Picklen, pickelen of pekelen? 27 Het verschil tussen picklen in de pers en traditioneel fermenteren 28 Het gebruik van de pickle-pers 30 De ‘smaak van de hand’ en hygiëne 32 De ‘zoutdood’ 35 Basissmaken 39 Breng je tsukémono op smaak 41 Keukenmaterialen en snijtechnieken 50 De terugkeer van fermentatie 55 Fermenteren en gezondheid 56 Gezonde voeding 59 Vitaliteit 62 DEEL 2: RECEPTEN Pickle-methode en tips 66 Oost: tsukémono-recepten 69 West: pickle-recepten 151 EPILOOG Dankwoord 183 Waar verkrijgbaar? 184 Wees creatief met de pers! 185 Verklarende Japanse woordenlijst 192 Bronvermelding 193 Index 194 Receptenregister 198
Details
EAN : | 9789081821575 |
Uitgever : | Rineke Dijkinga Books |
Publicatie datum : | 07-11-2018 |
Uitvoering : | Hardback |
Taal/Talen : | Nederlands |
Hoogte : | 305 mm |
Breedte : | 215 mm |
Dikte : | 21 mm |
Gewicht : | 1180 gr |
Status : | Werkdagen voor 18 uur besteld: volgende dag geleverd |
Aantal pagina's : | 200 |