Niet al onze productgroepen staan in de webwinkel: stuur een e-mail naar info@dinternet.nlDe kunst om te overleven

Russische muziek in de eeuw van Dmitri Sjostakovitsj

EAN:  9789082138412
Publicatiedatum:   04-07-2019
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  256

  Tijdelijk niet beschikbaar

In De kunst om te overleven beschrijft Arthur Olof de twintigste-eeuwse muziekgeschiedenis van Rusland. Centraal in het boek staat het werk van Dmitri Sjostakovitsj (1906-1975.

Arthur Olof (1957-2014) Geboren en getogen in Den Haag waar hij naar de Montessorischool ging en bij HCVV voetbalde en cricket speelde. Studeerde een paar jaar Slavische talen in Leiden en daarna Neerlandistiek in Amsterdam. Was een hartstochtelijk muziekliefhebber, lief, loyaal, eigenzinnig en geestrijk. Bekleedde vele functies bij de Concertzender, was uitgever en bladenmaker bij Amnesty International en D66 en communicatiemedewerker bij de ING. Met zijn tekstbureau PlaatsTaal redigeerde hij publieksvriendelijke publicaties van beleidsstukken, was hij ghostwriter en verzorgde hij vertalingen. Voor de Concertzender maakte hij de serie Oorgetuige, Russische muziek in de twintigste eeuw.

In De kunst om te overleven beschrijft Arthur Olof de twintigste-eeuwse muziekgeschiedenis van Rusland, in de tijd waarin kunstenaars onder zware invloed stonden van wat de Sovjetautoriteiten onder kunst verstonden. Centraal in het boek staat het werk van Dmitri Sjostakovitsj (1906-1975), wiens afgedwongen opportunisme de auteur mateloos interesseerde. Uitgangspunt van deze publicatie vormen de bijna honderd radioprogramma’s die Arthur Olof voor de Concertzender tussen 2009 en 2014 maakte. Naast de tekst bevat deze uitgave shortlinks naar de uitzendingen, zodat je tijdens het lezen ook de besproken muziek kunt beluisteren. Met dit boek heb je dus een unieke fonotheek met zo’n zeshonderd composities van Russische componisten uit de twintigste eeuw in handen: van Sjostakovitsj tot Oestvolskaja, van Prokofjev tot Goebajdoelina en van Stravinski tot Alfred Schnittke.

n De kunst om te overleven beschrijft Arthur Olof de twintigste-eeuwse muziekgeschiedenis van Rusland, in de tijd waarin kunstenaars onder zware invloed stonden van wat de Sovjetautoriteiten onder kunst verstonden. Centraal in het boek staat het werk van Dmitri Sjostakovitsj (1906-1975), wiens afgedwongen opportunisme de auteur mateloos interesseerde. Uitgangspunt van deze publicatie vormen de bijna honderd radioprogramma’s die Arthur Olof voor de Concertzender tussen 2009 en 2014 maakte. Naast de tekst bevat deze uitgave shortlinks naar de uitzendingen, zodat je tijdens het lezen ook de besproken muziek kunt beluisteren. Met dit boek heb je dus een unieke fonotheek met zo’n zeshonderd composities van Russische componisten uit de twintigste eeuw in handen: van Sjostakovitsj tot Oestvolskaja, van Prokofjev tot Goebajdoelina en van Stravinski tot Alfred Schnittke.

  EAN: 9789082138412
  Auteur: 
  Uitgever: Stichting Autres Directions
  Publicatiedatum:   04-07-2019
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 174 mm
  Breedte: 231 mm
  Dikte: 24 mm
  Gewicht: 720 gr
  Voorraad: Tijdelijk niet beschikbaar
  Bladzijden: 256
  Trefwoorden:   arthur olof;dmitri sjostakovitsj: sjostakovitsj;russchische muziek;russiesche kunst;sovjet;sovjetautoriteiten;twintigste eeuw