Terug Naar Bethanie

Weeskind in een vreemde wereld

EAN:  9789082270440
Publicatiedatum:   30-11-2018
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:   Nederlands
Hoogte:  240 mm
Breedte:  170 mm
Dikte:  10 mm
Bladzijden:  138

 Direct leverbaar bij Centraal Boekhuis.

Vrijdag 18 april 1969. De onbezorgde, vrolijke wereld van de 12-jarige Thea Lamers en van haar tien broertjes en zusjes verandert in een helse nachtmerrie. Terwijl de kinderen rustig slapen in het ouderlijk huis in het Noord-Limburgse dorpje Afferden komen hun ouders en een oom luttele kilometers verderop bij een vreselijk verkeersongeval om het leven. Hun auto komt in de vroege ochtenduren op de rijksweg frontaal in botsing met een vrachtwagen die op de verkeerde weghelft is beland. De elf kinderen van het gezin Lamers zijn in een klap weeskinderen geworden. Alle kinderen samen bij een pleeggezin of familie onderbrengen is een onmogelijke missie. Om de ouderloze kleintjes en pubers toch bij elkaar te houden, wordt besloten ze als groep een plaatsje te geven in het Jeugddorp Bethanie, een kindertehuis voor probleemkinderen en kinderen van gescheiden ouders.

In haar boek Terug naar Bethanie beschrijft Thea Bleeck-Lamers (62) de vijf lange, moeilijke jaren die ze als puber tot aan haar achttiende doorbracht in het kindertehuis in het Midden-Limburgse Horn. In eenvoudige taal vertelt ze over haar soms gelukkige, maar vaak teleurstellende en verdrietige tijd, waarin ze het ene na het andere zusje of broertje uit het oog verloor, omdat het naar een pleeg- of adoptiegezin verhuisde.

Ondanks de op die manier langzaam afbrokkelende band tussen de kinderen, bleef ze als weeskind fier overeind in een vreemde wereld.

  EAN: 9789082270440
  Auteur: 
  Uitgever: Van Dinter Media
  Publicatiedatum:   30-11-2018
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 240 mm
  Breedte: 170 mm
  Dikte: 10 mm
  Voorraad: Op werkdagen besteld: morgen afhalen of bezorgd
  Bladzijden: 138