Survivalgids voor weduwen

Jouw stappenplan voor rouwen, leven en weer genieten

EAN:  9789083112619
Publicatiedatum:   19-02-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  220

  Leverbaar bij Centraal Boekhuis

Je hoeft niet eerst 'uitgerouwd' te zijn voor je de draad van je leven weer kunt oppakken. Rouw blijft. Herinneringen aan je geliefde gaan nooit weg. Maar je kunt rouw wel integreren in je leven, terwijl je ruimte maakt om verder te gaan. En weer te genieten. Dit boek biedt jou een stappenplan. Met daarin kennis over rouw en hoe je kunt omgaan met je intense emoties. Een stappenplan waarmee je meesterschap ontwikkelt in je nieuwe rol als weduwe, met alles wat daarbij komt kijken. Je activeert je veerkracht en zelfvertrouwen. Je staat open voor wat de toekomst je nog kan en gaat brengen. Het stappenplan is als een kompas dat richting geeft. Dit boek is ook interessant als je te maken hebt met een weduwe in je omgeving. Je leert haar beter te begrijpen en weet hoe je er het beste voor haar kunt zijn. Het rouwproces kent namelijk verschillende onderschatte aspecten die in dit boek besproken worden.

Rouwen en leven bestaan naast elkaar. Het stappenplan in dit boek leert je hoe je dat kunt aanpakken.

Drs. Marrit van Exel verloor haar man (47 jaar) en haar dochter (32 jaar). Met vallen en opstaan leerde zij opnieuw vol van het leven te genieten. Ze ontwikkelde het rouwCHAOS-model vanuit haar eigen ervaringen, haar universitaire opleiding Psychologie en de training Rouw en rouwbegeleiding. Dit model bevat de stappen en fasen die iedere weduwe heeft te doorlopen om naast het rouwen ook weer te kunnen genieten. Het boek en het model geven kennis, inzichten en tools die helpen bij het opnieuw oppakken van de draad van het leven.

Je hoeft niet eerst 'uitgerouwd' te zijn voor je de draad van je leven weer kunt oppakken. Dit boek biedt kennis, praktijkvoorbeelden van weduwen en praktische tips. Rouwen, leven en weer genieten.

  EAN: 9789083112619
  Auteur: 
  Uitgever: Pumbo.nl B.V.
  Publicatiedatum:   19-02-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 150 mm
  Breedte: 231 mm
  Dikte: 15 mm
  Gewicht: 353 gr
  Voorraad: Leverbaar bij Centraal Boekhuis
  Bladzijden: 220
  Trefwoorden:   rouw;rouwchaos-model;rouwproces;weduwen