EAN:  9789085717058
Publicatiedatum:   08-09-2020
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  250

  Niet bestelbaar

Van Rossem houdt je scherp is een bloemlezing uit Van Rossems’ beste essays, die stuk voor stuk stof tot nadenken geven.

Prof. dr. Maarten van Rossem was bijzonder hoogleraar Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten en veelgevraagd commentator op radio en televisie. Naast gewaardeerd jurylid van De slimste mens is hij bekend van het televisieprogramma Hier zijn de Van Rossems, dat hij samen met zijn zus Sis en broer Vincent presenteert. Sinds 2008 zijn Van Rossems’ nuchtere en relativerende analyses ook te lezen in zijn eigen opinieblad: Maarten!.

Van Rossem schijnt zijn licht over uiteenlopende thema’s, zoals de afbrokkeling van de Amerikaanse hegemonie, de invloed van de neoliberale ideologie, technologische vooruitgang en de Nederlandse parlementaire democratie. Naast prikkelende analyses op het gebied van geschiedenis, politiek en internationale betrekkingen schrijft hij ook over luchtige onderwerpen, zoals zijn geliefde Verkade-albums en de krankzinnige gewoontes van de sportjournalistiek.

Met onderkoelde humor, historische feitenkennis en de nodige relativering buigt Maarten van Rossem zich over politieke kwesties en maatschappelijke vraagstukken zoals alleen hij dat kan. In 31 vlijmscherpe essays volgt u de altijd kritische en leerzame gedachtegang van Nederlands bekendste historicus.

  EAN: 9789085717058
  Auteur: 
  Uitgever: Veen Media
  Publicatiedatum:   08-09-2020
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 150 mm
  Breedte: 211 mm
  Dikte: 23 mm
  Gewicht: 390 gr
  Voorraad: Niet bestelbaar
  Bladzijden: 250