EAN:  9789087400477
Publicatiedatum:   11-06-2011
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  96

  In ons centraal magazijn

Niet alle pluimveehouders halen uit hun dieren wat er potentieel in zit. Dit geldt voor zowel leghennen- als vleeskuikenhouders. Om in de productieperiode goed te presteren, moet de stal goed en efficiënt zijn ingericht en gemanaged. Maar hoe weet u of u het goed doet? Uw dieren geven talloze signalen af: of ze gezond zijn, of ze de weg weten in de stal en of ze zich prettig voelen.
Herkent u de signalen van uw dieren? En weet u wat u te doen staat als u bijvoorbeeld veel buitennesteieren heeft of als uw kuikens te veel voer vermorsen? Kent u het onderscheid tussen afwijkende dunne mest en gezonde blindedarm mest? En hoe herkent u opdrogers als de dieren net opgezet zijn?

Als u signalen van knelpunten herkent, zorg dan dat u het arsenaal aan maatregelen kent om uw koppel weer op het goede spoor te krijgen. En waarmee u rekening moet houden als u overschakelt van kooi naar loslopende kippen. Met ventilatie, verlichting en andere routines kunt u veel bereiken. Maar dan moet u wel alle ins en outs van uw eigen bedrijf weten en kunnen inschatten wat aanpassingen met uw dieren doen.

Kipsignalen helpt u op toegankelijke wijze om signalen van uw dieren in een vroeg stadium op te pikken, te interpreteren en actie te ondernemen.

  EAN: 9789087400477
  Auteur: 
  Uitgever: Roodbont Publishers B.V.
  Publicatiedatum:   11-06-2011
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 204 mm
  Breedte: 265 mm
  Dikte: 15 mm
  Gewicht: 671 gr
  Voorraad: In ons centraal magazijn
  Bladzijden: 96