Kippen; Chickens

geschiedenis, kunst, rassen; history, art, breeds

EAN:  9789087401627
Publicatiedatum:   10-05-2014
Uitvoering:  Hardback
Taal:  meerdere talen

  In ons centraal magazijn

De kip is vrijwel zeker de belangrijkste en meest verspreide vogelsoort ter wereld. Kippen zijn van groot belang voor de wereldvoedselvoorziening, maar ook voor gewone kippenliefhebbers. De pluimvee-industrie en alles wat daarmee samenhangt, neemt in onze samenleving een steeds belangrijkere plaats in. Liefhebbers van kippen houden voornamelijk raskippen in een groot scala aan variëteiten. Daarmee houden zij een levend cultureel erfgoed in stand en beschermen zij de belangrijke genetische eigenschappen.

In dit boek vindt u de geschiedenis van kippen in woord en beeld. Oude, historische en soms heel bijzondere afbeeldingen gaan bijna 4.000 jaar terug en laten op allerlei manieren, zoals door kunst en archeologie, zien dat kippen al vele eeuwen als zeer nuttige landbouwhuisdieren worden gehouden. Daarnaast vindt u de wereldwijd meest populaire en de typisch Nederlandse pluimveerassen beschreven en afgebeeld; hun geschiedenis, verschijningsvormen, productie van vlees en eieren, én ook andere, ook nu nog nuttige, eigenschappen. Bovendien is het boek aangevuld met een uitgebreide verklarende woordenlijst in om de veelgebruikte kippentermen te verduidelijken.

Kortom, een zeer interessant, boeiend en fraai, soms uniek geïllustreerd standaardwerk over kippen. Warm aanbevolen voor iedereen die (iets met) kippen heeft!

De auteurs hebben allen jarenlange ervaring in de pluimveesector: Piet Simons is voormalig Spelderholt-onderzoeker, oud-voorzitter van de WPSA en ambassadeur van het DPC. Hans L. Schippers is internationaal pluimveedeskundige, keurmeester en schrijver van dierenboeken. Pieter Borst is op wereldwijd niveau een van de grootste pluimveeverzamelaars.

  EAN: 9789087401627
  Auteur: 
  Uitgever: Roodbont Publishers B.V.
  Publicatiedatum:   10-05-2014
  Uitvoering: Hardback
  Taal: meerdere talen
  Hoogte: 250 mm
  Breedte: 306 mm
  Dikte: 30 mm
  Gewicht: 2006 gr
  Voorraad: In ons centraal magazijn