De tien mythes van Agile werken

en hoe je daarmee om kunt gaan

EAN:  9789089655967
Publicatiedatum:   23-09-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  152

  Leverbaar bij Centraal Boekhuis

Agile werken is een belofte die inmiddels een grote schare fans heeft. Het klinkt ook allemaal zo mooi: autonome teams, continu verbeteren en snel kunnen reageren op veranderingen. Maar zeg eens eerlijk: werkt het nu echt zo eenvoudig als het wordt voorgespiegeld? In de praktijk blijkt de invoering van Agile vaak aanzienlijk complexer dan wat je op basis van de theorie zou verwachten. De vraag is dan ook hoe je er voor zorgt dat Agile echt gaat werken in jouw organisatie en hoe je de valkuilen vermijdt.

In De tien mythes van Agile werken leggen Harry Valkink en Giovanni Dhondt, beiden ervaringsdeskundigen, op een nuchtere wijze uit wat je in de praktijk kunt verwachten bij de implementatie van Agile. Je krijgt praktische handvatten aangereikt op basis van ervaringen bij grote veranderingen, zonder te belanden in ingewikkelde 'blueprints’. Hierbij worden heilige huisjes niet geschuwd, want uiteindelijk is Agile een middel en geen doel.

 • Het boek helpt je de valkuilen van Agile te vermijden en geeft inzicht in wat nodig is om Agile te laten werken in jouw eigen organisatie.
 • Inclusief ervaringen met Agile werken op afstand ten tijde van de pandemie.

'Mijn ervaring bij het leiden van grote Agile transformaties is dat het belangrijk is om je te laten inspireren door best practices, een manier te kiezen die past bij je eigen organisatie en continu te verbeteren door voortdurend te leren. Dat is precies waar dit boek over gaat. Daarom raad ik het van harte aan als inspiratiebron voor iedereen die bezig is of bezig gaat met Agile.'

 • Bart Schlatmann, CEO Allianz Direct

Trefwoorden: agile mythes Agile handleiding

  EAN: 9789089655967
  Auteur: 
  Uitgever: Duuren Media, Van
  Publicatiedatum:   23-09-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 150 mm
  Breedte: 230 mm
  Dikte: 14 mm
  Gewicht: 288 gr
  Voorraad: Leverbaar bij Centraal Boekhuis
  Bladzijden: 152