De webwinkel van Van Dinter boeken in Boxmeer

Buitenkok in 4 seizoenen!


Nederlands | 24-02-2021 | 248 pagina's

9789090340500

Hardback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 27,50

  In winkelwagentje
 Van Dinter boeken

   Leverbaar bij onze leverancier




Korte beschrijving/Annotatie

Smakelijk jaarverslag in 175+ recepten van The Cooking Conductor na 4 seizoenen buitenkoken. Met veel kennis, achtergronden en fraaie foto’s rond de kamado, de culinaire keramische barbecue.

Tekst achterflap

Buitenkok in 4 seizoenen! Meer dan 175 BBQ-recepten, maar toch is dit geen kookboek. Het boek vertelt je alles over kamado's zoals de Big Green Egg. Bovendien is het een logboek van de aanstekelijke ontdekkingsreis waarin een dirigent in vier seizoenen buitenkok werd. Ieder gerecht is een stap in het avontuur waarin The Cooking Conductor je meeneemt om als hobbykok de wereld te ontdekken rond de kamado, dé culinaire keramische barbecue. In een enthousiaste samenwerking met grote culinaire partners zoals Big Green Egg, Magimix, Le Jean Vleesatelier, Forged Messen en Van Beekum Specerijen ontstaat alle ruimte voor creativiteit. Simon Lévelt Alkmaar is als partner misschien verrassend in de BBQ-wereld, maar als fan van thee als maaltijdbegeleider wijkt The Cooking Conductor ook hierin af van de gebaande paden met wijn en bier. Een creatief en smakelijk avontuur in meer dan 175 recepten en eigen fotografie, 52 weken lang in vuur en vlam vastgelegd via zijn foodblog op bbq52.nl. Met ervaringstips en achtergrondverhalen zoals alleen een hobbykok die aan andere hobbykoks kan doorvertellen. Smakelijke inspiratie voor alle Grillmasters van de Achtertuin die nóg meer heerlijk plezier uit hun kamado willen halen. Van groentje tot geroutineerd Big Green Egg’er in 52 weken buitenkoken.

Slogan/Promotie

Hobbykokkerellen 2.0 BBQ52 is een veelzijdig bbq-boek vol lekkere, originele recepten en fraaie foto’s. Bovendien is het een inspirerend jaarverslag van een dirigent, tevens ervaren hobbykok, die als beginnend ‘Grillmaster van de Achtertuin’ in Hollands weer en wind buiten kookt op een kamado. In het boek volgt de lezer de Cooking Conductor in zijn ontwikkeling; het laat naast de heerlijke resultaten ook de leerpunten zien. Zo is een heldere handleiding ontstaan voor het werken met een kamado (of vergelijkbare afsluitbare barbecues). Kennis en ervaring worden gedeeld en beschreven vanuit het perspectief van de gebruiker. Bij de meer dan honderdvijftig originele recepten komen nagenoeg alle bereidingstechnieken aan bod. Verder laat de Cooking Conductor de lezer kennismaken met de fascinerende wereld van thee en geeft hij haalbare tips voor de bordopmaak. Smakelijke reisverhalen BBQ52 is gestart als een creatief en smakelijk verslag in 52 foodblogs op www.bbq52.nl. In dit boek zijn de beste ervaringstips en achtergrondverhalen verzameld, opgeschreven zoals alleen een hobbykok die aan andere hobbykoks kan doorvertellen. Over de zoektocht naar de beste kamado voor het project en een uitgebreide test over houtskool voor thuis. En de uitbouw van de buitenkeuken. Leren werken met accesoires, nieuwe technieken en soms héle vreemde ingrediënten. Maar ook over jaloerse politiepatrouille op het strand in Scheveningen en koken met verse tulpen middenin in de biologische bollenvelden in Sint Maartensdijk als de Minimax mee op reis gaat... En alles over de kamado! En natuurlijk ook veel achtergronden, historie en andere wetenswaardigheden over de kamado, de culinaire keramische barbecue. In een enthousiaste samenwerking met grote culinaire partners zoals Big Green Egg, Magimix, Le Jean Vleesatelier, Forged Messen en Van Beekum Specerijen ontstaat alle ruimte voor creativiteit. Simon Lévelt Alkmaar is als partner misschien verrassend in de BBQ-wereld, maar als fan van thee als maaltijdbegeleider wijkt The Cooking Conductor ook hierin af van de gebaande paden met wijn en bier. BBQ52 - The Cooking Conductor Buitenkok in 4 seizoenen! Lees meer op www.bbq52.nl

Biografie

ROY VOOGD Status Quo: dirigent, cultureel ondernemer en culinair avonturier Levensgenieter pur sang *** Inspirator, motivator & verbinder *** Maker van meerwaarde Na meer dan 20 jaar bedrijfsleven als directeur/eigenaar van zijn bureau voor marketing/communicatie en dirigentschap als sport in de avond, heeft Roy Voogd sinds 2017 zijn passies ruim baan gegeven om de tweede helft van zijn werkende leven in te vullen op de verbindende bruggen van muzikale en culinaire activiteiten. Gepassioneerd dirigent en culinair avonturier met brede belangstelling voor het delen van het Grote Genieten. Ruim 25 jaar ervaring in public relations, marketing, communicatie, project-/eventorganisatie én als musicus gaf Voogd zijn inzicht dat “life long learning” een bewuste keuze is om te kunnen blijven groeien en dat primair plezier daarbij essentieel is. Lees meer op www.royvoogd.nl

Inhoudsopgave

I BBQ ONTDEKKEN 8 Inhoudsopgave 11 Handleiding voor gebruik 12 Creating Memories 15 Voorwoord 16 The Cooking Conductor Beknopte geschiedenis 19 Van Big Bang tot Big Green Egg De kamado 26 De basis van een kamado 77 Bouw en werking Technieken 32 Kooktechnieken 34 Zwart Pitmastersgoud 36 Een lesje in houtskool 38 Houtskoolsoorten 41 Vijf BBQ-types 42 Roken op een kamado 45 Overzicht en toepassing rookhout 47 Hoe kies je je eerste kamado? 50 Precious Eggs 52 Onderhoud Hulpstukken 54 Accessoires 62 Hakken, mixen, kneden... 64 Gietijzer II BBQ RECEPTEN Smaakmakers 66 Kruiden & Specerijen 68 Smaakmakers bij BBQ 68 Mijn kruidenkastje 68 Rubs 71 Dry Rubs 71 Specerijenmixen Onderduikers 74 Vis, Schelp & Schaaldieren 76 Mosselen in look & room 76 Warmgerookte zalm in daslookblad 77 Rodere gerookte zalm 79 Smokey paella 80 Tarbot op Chinese wijze 81 Asperges & zeewolf 84 Saté lilit 85 Hollandse tulpensaté 86 Warmgerookte limoenzalm 86 Koudgerookte oesters 87 Roy’s Gamburgers 87 Gerookte palingbouillon 89 Babyoctopusjes van de shichirin 89 Churrasco van kerriegamba’s op de shichirin 91 Yellowtail kingfish op de rotisserie 93 Trojaanse Surf & Turf 2.0 Hoogvliegers 94 Gevogelte 96 Smoked lemon & garlic butterfly chicken 96 Geroosterde kwartel met perzik 97 Fazant met zuurkool 99 Szechuan kippenklauwtjes 99 Szechuan kippenvleugels 101 Gevulde kalkoen in hooi gerookt 102 Kerriekip van de rotisserie 102 Teppanyaki van kippendij 103 Asian sticky chicken met gegrilde ananas 106 Koudgerookte biltong van struisvogelbiefstuk 107 Soto ajam grillworst 108 Kortgerookte gekonfijte eendenmaagjes 109 Warmgerookte magret de canette 109 Gekonfijte cuisse de canard 110 Gegrilde picknickkrielkip met truffelkrieltjes 111 Churrasco chili chicken Landlopers 112 Vlees 114 Black angus entrecotes 114 Bavette met oosters tintje 115 Bert’s babi pangang 116 Rookworst van wild zwijn 117 Pulled wild boar 119 Dé Boeuf Bourguignon van Julia & Roy 120 Oignons lacés à brun 120 Champignons sautés au beurre 121 3-2-1... Spareribs! 122 Southern smokey chili con carne 123 B52 double cheeseburger 125 5x Saté van de Indo 126 Saté Padang van kalfstong 127 Chinees krokant buikspek 128 Krokodillenstaart in Karnemelk 129 Saté van kangoeroebiefstuk met mango sweet & sour 133 Boston butt pulled pork 135 Hertenrack met korst van pistache & cranberries 136 Black angus short ribs 137 Biefstukjes van Nieuw-Zeelands lam 137 Ibérico varkenshaas met morieljekormacurry 138 Lamsbout van de rotisserie 139 Texas style triple smoked black coffee rubbed beef brisket 140 Burnt ends van frikandellen 141 BBQ bokkenballen 141 Gevuld konijn 144 Gekonfijte lamsracks in lavendelhoning 146 Ibérico varkensrack met vadouvan 148 Salade van udonnoedels met ossenhaaspuntjes 149 Gepekelde picanha 151 Lasagne di zucchine 152 Mongools Lamszadel met spicy sperziebonen 153 Rollade van Ibérico secreto met truffel Aardewerk 154 Groente & vegetarisch 156 Thaise springrolls met Koppert Cressen 156 Geroosterde paarse bloemkool 157 Pieperloze stamppot van gerookte groente 158 Knolselderij caveman-style 158 Gepofte knolselderij 158 Nasi kuning 159 Atjar kuning 159 Sandwichspread van atjar kuning 162 Gerookte winterwortel 162 Gerookte pastinaakpuree met appel 163 Peterseliewortelpuree 163 Peterselieolie 163 Geroosterde rode spitskool 164 Gevulde jarrahdale pompoen 165 Pompoen-kerriesoep 165 Eryngii, gegrild & gerookt met basilicumolie 168 Udon van komkommer 168 Tataki van rode biet 168 Kaasomelet zonder kaas 169 Daslookhummus 169 Hasselback aardappel 170 Tahu bumbu ketjap asin 170 Daslookbloemknoppenzuur 171 Cilindrische kormalasagne van zoete aardappel 171 Tomatensorbet 172 Foodporn: Undressed tomato 174 Gevulde tulpen met ui-pastinaak-soubise 174 Eenvoudige salade van tulpenknoppen 175 Chips van zomerse tulpenbolletjes 175 Salade met verse tulpen & gegrilde voorjaarsgroente 176 Gegrilde courgette 176 Gegrilde (punt)paprika’s 176 Mousseline van paarse gepofte zoete aardappel 177 Grote misochampigons 177 Waaieraardappeltjes met dragon en miso 177 Hazelnootmousseline 178 Magnoliabloemknoppen gegrild in ontbijtspek 178 Gevulde oranje paprika’s met oranjerijst 179 Tjap Choy, gestoomd in Earl Grey-bouillon 179 BBC – bimi, beetroot & carrots 181 Over-the-top gerookte Ratte-aardappeltjes 181 Gepofte Roseval aardappeltjes met rozemarijn, knoflook en gepofte ui Graanpikkers 182 Brood & Pizza 184 2x Basisdeeg voor pizza 185 2x Tomatensaus voor pizza 186 Algemene pizzabereiding 187 Le 19 pizze principali 188 Eenvoudig volkorenbrood 188 Flatbread 189 Brioche 189 Tomaten flatbread Nattigheid 190 Soepen & sauzen 192 Royco’s tomatensoep 192 Daslookcrèmesoep 193 Koninginnesoep met geroosterde bindsla 194 Poolse courgettecrèmesoep met boekweit 195 Palingbouillon 195 Jarrahdale pompoensoep met ui-noedels 198 Roy’s chimichurro 198 Ketjap satésaus 199 Bert’s babi pangangsaus 199 Hoisinsaus 200 Ravigotesaus 200 Umamimayonaise 200 Limoenmayonaise 201 2x Aïoli 201 Sojasaus voor gestoomde witvis 201 Tzatziki 202 Sofrito 202 Cognacsaus met morieljes en eekhoorntjesbrood 203 Pinda satésaus 203 Gele satésaus uit Padang 206 Tomaten, ui en gembersaus 206 Mango sweet & sour 206 Smokey barbecuesaus 207 BBQ 52 dark whisky sauce 207 Gladde piccalillysaus 208 Morieljesaus 208 Ragù alla Bolognese 209 Béchamelsaus 209 Tomaten-chili confit Zoetekauwers 210 Nagerechten 212 Gerookt kerrie-ijs met mandarijnolie 212 Druivensorbetijs 212 Marshmallow fruittaartje 213 Tarte tatin rouleau 214 Guilty pleasure: advokaat 214 Advokaat tulband 214 Advokaat roomijs 215 Citroenmuffins 215 Gevulde ananas met amandelspijs en Amaretto 218 Vlierbloesemsorbet 218 Brickdeeg met lemoncurd 218 Chocoroos 219 Gegrilde perziken III GROENE BLAADJES 220 BBQ & Thee 222 Thee als maaltijdbegeleider 224 De wereld van de thee 226 De belangrijkste theesoorten 228 Overzicht van 40 BBQ-theeën 232 De theetegel 233 Overzicht voor theepairing IV NABRANDERS 234 Ouverture 236 Playlists van The Cooking Conductor 238 Samenwerkingspartners 241 Bronnen 241 Dankwoord 242 Asian BBQ Adventures 244 Colofon

Details

EAN (ISBN) :9789090340500
Auteur: 
Uitgever :Guardian Publish
Publicatiedatum :  24-02-2021
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :282 mm
Breedte :222 mm
Dikte :23 mm
Gewicht :1173 gr
Voorraad :Leverbaar bij onze leverancier
Bladzijden :248
Trefwoorden :  barbecue;bbq;bbq52;big green egg;buitenkeuken;buitenkok;buitenkoken;culinair;grill;hobbykok;kamado;out door cooking