Handboek hofnar

Doorbreek machtspatronen en wensdenken door je organisatie een spiegel voor te houden

EAN (ISBN):  9789400516038
Publicatiedatum:   12-12-2023
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  256

   Deze titel wordt herdrukt

Een hofnar houdt een bedrijf of organisatie een spiegel voor door tegenspraak, reflectie en humor om zo machtspatronen en gefilterde perceptie te doorbreken.

De hofnar was vroeger de enige die de koning de onverbloemde waarheid kon vertellen. Maar wat is de meerwaarde van die aloude hofnar in moderne organisaties? Wat kunnen we van die hofnar leren in de tegenwoordige tijd? 

Een van de grote gevaren die jij als leider of leidinggevende loopt, is dat je alleen maar jaknikkers om je heen verzamelt. Je medewerkers zijn namelijk vaak van jou afhankelijk voor hun beoordeling, salarisverhoging en promotie. Jij hebt macht, zoals eens de koning macht had. Maar ook jij bent maar gewoon een mens en wij mensen maken nu eenmaal fouten. Maar wie wijst jou op je fouten? Wie vertelt jou de waarheid? Wie houdt jou een spiegel voor? 

De hofnar probeert mensen op een luchtige manier een spiegel voor te houden. Tegenspraak, reflectie en humor als contragewicht voor macht en gefilterde perceptie. Dat alles vanuit de 16 rollen die de hofnar vroeger had. Op die manier is hij de bewaker van de werkelijkheid.

  EAN (ISBN): 9789400516038
  Auteur: 
  Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
  Publicatiedatum:   12-12-2023
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 215 mm
  Breedte: 140 mm
  Dikte: 22 mm
  Gewicht: 342 gr
  Voorraad: Deze titel wordt herdrukt
  Bladzijden: 256
  Trefwoorden:   hofnar;humor;reflectie;verandering