De webwinkel van Van Dinter boeken Boxmeer

Vergeten Nederland


Nederlands | 08-06-2023 | 176 pagina's

9789401917421

Hardback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 29,99

  In winkelwagentje
 Van Dinter boeken

   Leverbaar bij onze leverancier
Korte beschrijving/Annotatie

‘Vergeten Nederland’ van Gerard Kamp is een prachtig fotoboek dat de periode rond 1900 in Nederland letterlijk kleur geeft.

Tekst achterflap

In het prachtige fotoboek ‘Vergeten Nederland’ geeft colorist Gerard Kamp het verleden letterlijk kleur. Spontane foto’s van mensen en hun omgeving waren zeldzaam aan het eind van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw. Er werden toen voornamelijk statige portretfoto’s gemaakt. Maar fotografen als Jacob Olie en James Higson legden zich juist toe op het fotograferen van het leven van alledag. Gerard Kamp selecteerde uit hun en andere archieven de mooiste beelden, gemaakt zowel in de stad als op het platteland, en kleurde die pixel voor pixel in. De ingekleurde beelden zijn voorzien van korte essays, die het beeld in de tijd plaatsen. ‘Vergeten Nederland’ van Gerard Kamp is een levendig tijdsbeeld van de decennia voor en na 1900, een periode waarin Nederland voorgoed veranderde.

Recensie/Quote

‘De foto’s uit het net uitgekomen boek ‘Vergeten Nederland’ van Omniboek raakten mij stuk voor stuk. – Catherine Keyl

Biografie

Gerard Kamp is colorist en eigenaar van Coloriginals in Breda. Hij brengt kleur aan in historische foto’s en werkt exclusief voor galeries, musea en particulieren. Hij onderhoudt contact met Marina Amaral en Olga Shirnina – beiden grote namen in dit relatief nieuwe vak.

Details

EAN (ISBN) :9789401917421
Auteur: 
Uitgever :VBK Media
Publicatiedatum :  08-06-2023
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :288 mm
Breedte :248 mm
Dikte :21 mm
Gewicht :1306 gr
Voorraad :Leverbaar bij onze leverancier
Bladzijden :176