Uw eigen Boxmeerse boekhandel op internetVergeten Nederland

In beelden en gebeurtenissen

EAN (ISBN):  9789401917421
Publicatiedatum:   08-06-2023
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  176

   Deze titel wordt herdrukt

‘Vergeten Nederland’ van Gerard Kamp is een prachtig fotoboek dat de periode rond 1900 in Nederland letterlijk kleur geeft.

In het prachtige fotoboek ‘Vergeten Nederland’ geeft colorist Gerard Kamp het verleden letterlijk kleur. Spontane foto’s van mensen en hun omgeving waren zeldzaam aan het eind van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw. Er werden toen voornamelijk statige portretfoto’s gemaakt. Maar fotografen als Jacob Olie en James Higson legden zich juist toe op het fotograferen van het leven van alledag. Gerard Kamp selecteerde uit hun en andere archieven de mooiste beelden, gemaakt zowel in de stad als op het platteland, en kleurde die pixel voor pixel in. De ingekleurde beelden zijn voorzien van korte essays, die het beeld in de tijd plaatsen. ‘Vergeten Nederland’ van Gerard Kamp is een levendig tijdsbeeld van de decennia voor en na 1900, een periode waarin Nederland voorgoed veranderde.

‘De foto’s uit het net uitgekomen boek ‘Vergeten Nederland’ van Omniboek raakten mij stuk voor stuk. – Catherine Keyl

Gerard Kamp is colorist en eigenaar van Coloriginals in Breda. Hij brengt kleur aan in historische foto’s en werkt exclusief voor galeries, musea en particulieren. Hij onderhoudt contact met Marina Amaral en Olga Shirnina – beiden grote namen in dit relatief nieuwe vak.

  EAN (ISBN): 9789401917421
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Publicatiedatum:   08-06-2023
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 288 mm
  Breedte: 247 mm
  Dikte: 22 mm
  Gewicht: 1312 gr
  Voorraad: Deze titel wordt herdrukt
  Bladzijden: 176