Vijanden van Rome

Van Hannibal tot Attila de Hun

EAN:  9789401917575
Publicatiedatum:   11-05-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  272

  Leverbaar bij Centraal Boekhuis

De bekende historicus Philip Matyszak heeft een eregalerij gemaakt van alle ‘Vijanden van Rome’: de barbaren die tegen de Romeinen in opstand kwamen.

Tot voor kort werd de Romeinse beschaving per definitie als ‘iets goeds’ gezien. Rome verlichtte met de fakkel van de beschaving de barbaarse duisternis. De Romeinen verspreidden onder meer hun wetten, architectuur en literatuur tot in alle uithoeken van hun rijk. Maar dat ging ten koste van andere culturen.

Philip Matyszak presenteert zijn lezers de vijanden van Rome, onder wie koninginnen als Boudicca, Cleopatra en Zenobia, en veldheren zoals Hannibal, Jurgurtha, Alarik en Attila de Hun.

‘Vijanden van Rome’ van de bekende historicus Philip Matyszak portretteert de vijanden van Rome, van Hannibal tot Cleopatra en Attila de Hun. Een prachtig overzicht met tal van illustraties.

Philip Matyszak is een bekende Britse historicus en schrijver. Hij publiceerde meer dan twintig boeken, voornamelijk op het gebied van de oudheid. Hij promoveerde in Oxford en doceert oude geschiedenis aan de universiteit van Cambridge.

  EAN: 9789401917575
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Publicatiedatum:   11-05-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 157 mm
  Breedte: 235 mm
  Dikte: 22 mm
  Gewicht: 471 gr
  Voorraad: Leverbaar bij Centraal Boekhuis
  Bladzijden: 272