Schildmaagd

De onbeschreven geschiedenis van krijgsvrouwen in de Vikingtijd.

EAN:  9789401917988
Publicatiedatum:   17-05-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  368

  In ons centraal magazijn

De geschiedenis van de Vikingen blijft tot de verbeelding spreken. Maar de rol van vrouwen daarin is doorgaans onderbelicht. In 2017 bewezen DNA-testen dat er ten minste één schildmaagd heeft bestaan: de krijgsvrouw die met haar wapens is begraven in graf Bj581 in de Vikingstad Birka, net buiten Stockholm. Nancy Marie Brown noemt haar Hervor, naar de befaamde schildmaagd uit de saga’s. De auteur maakt mede op basis van archeologische bronnen aannemelijk dat er wel degelijk krijgsvrouwen bestaan hebben die zij aan zij vochten met de Vikingen. ‘Schildmaagd’ van Nancy Marie Brown is niet alleen een belangrijk, maar ook een meeslepend en fraai geschreven boek.

‘Bijzonder lezenswaardig werk, dat beslist een bijdrage levert aan de herziening van het traditionele historiebeeld over de tot de verbeelding sprekende Vikingen.’ – Kunsttijdschrift Vlaanderen

In ‘Schildmaagd’ belicht Nancy Marie Brown de onbeschreven maar fascinerende geschiedenis van krijgsvrouwen in de Vikingtijd.

Nancy Marie Brown (1959) studeerde literatuurwetenschap aan Penn State University en specialiseerde zich in IJslandse saga’s en Arthurromans. Na een carrière als wetenschapsjournalist heeft ze zich toegelegd op het schrijven van boeken over de Noordse literatuur en geschiedenis.

  EAN: 9789401917988
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Publicatiedatum:   17-05-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 151 mm
  Breedte: 228 mm
  Dikte: 33 mm
  Gewicht: 582 gr
  Voorraad: In ons centraal magazijn
  Bladzijden: 368