Van Augustus tot Constantijn

De geschiedenis van het Romeinse Rijk aan de hand van tien keizers

EAN:  9789401918022
Publicatiedatum:   07-09-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  400

   Tijdelijk niet leverbaar

In ‘Van Augustus tot Constantijn’ vertelt Barry Strauss op toegankelijke wijze de complexe geschiedenis van Rome. Aan de hand van tien portretten van de meest tot de verbeelding sprekende figuur, de Romeinse keizer, brengt hij vier eeuwen geschiedenis tot leven. Alle tien keizers – Augustus, Tiberius, Nero, Vespasianus, Trajanus, Hadrianus, Marcus Aurelius, Septimus Severus, Diocletianus en Constantijn – representeren een belangrijke periode van het ooit zo machtige wereldrijk. Strauss maakt de geschiedenis van de klassieke oudheid daarmee behapbaar voor een breed publiek.

In ‘Van Augustus tot Constantijn’ vertelt Barry Strauss aan de hand van tien portretten van Romeinse keizers vier eeuwen geschiedenis van Rome.

Barry Strauss (1953) is hoogleraar geschiedenis aan Cornell University. Hij is schrijver, columnist en eindredacteur van de boekenreeks ‘The Princeton History of the Ancient World’. ‘Van Augustus tot Constantijn’ is zijn eerste boek dat in het Nederlands verschijnt.

Barry Strauss houdt het toegankelijk en modern zonder te suggereren dat Rome en zijn Senaat Silicon Valley op sandalen waren. (...) Een verhelderend boek.

  EAN: 9789401918022
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Publicatiedatum:   07-09-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 151 mm
  Breedte: 228 mm
  Dikte: 31 mm
  Gewicht: 610 gr
  Voorraad: Tijdelijk niet leverbaar
  Bladzijden: 400