De webwinkel van Van Dinter Boeken in Boxmeer

Van Augustus tot Constantijn


Nederlands | 19-01-2022 | 400 pagina's

9789401918022

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 32,50


 Van Dinter boeken

   Leverbaar bij onze leverancier
Korte beschrijving/Annotatie

In ‘Van Augustus tot Constantijn’ vertelt Barry Strauss aan de hand van tien portretten van Romeinse keizers vier eeuwen geschiedenis van Rome.

Tekst achterflap

In ‘Van Augustus tot Constantijn’ vertelt Barry Strauss op toegankelijke wijze de complexe geschiedenis van Rome. Aan de hand van tien portretten van de meest tot de verbeelding sprekende figuur, de Romeinse keizer, brengt hij vier eeuwen geschiedenis tot leven. Alle tien keizers – Augustus, Tiberius, Nero, Vespasianus, Trajanus, Hadrianus, Marcus Aurelius, Septimus Severus, Diocletianus en Constantijn – representeren een belangrijke periode van het ooit zo machtige wereldrijk. Strauss maakt de geschiedenis van de klassieke oudheid daarmee behapbaar voor een breed publiek.

Recensie/Quote

Barry Strauss houdt het toegankelijk en modern zonder te suggereren dat Rome en zijn Senaat Silicon Valley op sandalen waren. (...) Een verhelderend boek.

Biografie

Barry Strauss (1953) is hoogleraar geschiedenis aan Cornell University. Hij is schrijver, columnist en eindredacteur van de boekenreeks ‘The Princeton History of the Ancient World’. ‘Van Augustus tot Constantijn’ is zijn eerste boek dat in het Nederlands verschijnt.

Details

EAN :9789401918022
Auteur: 
Uitgever :VBK Media
Publicatie datum :  19-01-2022
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :233 mm
Breedte :152 mm
Dikte :32 mm
Gewicht :604 gr
Status :Leverbaar bij onze leverancier
Aantal pagina's :400