EAN:  9789401918183
Publicatiedatum:   28-05-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  320

  Print-on-demand (mogelijk langere levertijd)

Vijf eeuwen lang bouwden Frankische koningen en krijgsheren aan hun imperium. Het was ruwweg het tijdperk tussen de oudheid en het jaar 1000. Tegen het einde van de Romeinse overheersing maakten Frankische krijgsheren zich meester van het zuidelijke deel van België. Na drie eeuwen machtspolitiek van het Merovingische huis heersten de Franken al over het grootste deel van de Nederlanden. De koningen van de Karolingische dynastie lijfden tenslotte het resterende deel van onze streken in bij het rijk. Hun lotgevallen zijn diep verbonden met onze eigen geschiedenis.

In ‘De Franken’, dat deel uitmaakt van de serie ‘Middeleeuwse geschiedenis van de Lage Landen’, schetst Luit van der Tuuk niet alleen het optreden van bekende vorsten als Karel de Grote en Pippijn de Korte, maar ook van minder bekende Frankische heersers in de Nederlanden. Hij vertelt aan de hand van de weinige bronnen de lotgevallen van de machthebbers en hun relatie met de Lage Landen en wat dat inhield voor Europa.

In de vroege middeleeuwen maakten de Lage Landen deel uit van het Frankische Rijk. Luit van der Tuuk beschrijft deze periode in ‘De Franken’.

Luit van der Tuuk (1954) is gespecialiseerd in de vroegmiddeleeuwse geschiedenis van Noordwest-Europa. Hij is conservator van Museum Dorestad. Van der Tuuk won de W.A. van Es-prijs met zijn boek ‘De eerste Gouden Eeuw’. Andere bekende titels van Van der Tuuk zijn ‘De Friezen’, ‘De Franken’ en ‘Vikingen’.

‘Met dit boek geeft Luit van der Tuuk de Frankische heersers een menselijk gezicht.’

  EAN: 9789401918183
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Publicatiedatum:   28-05-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 151 mm
  Breedte: 228 mm
  Dikte: 21 mm
  Gewicht: 572 gr
  Voorraad: Print-on-demand (mogelijk langere levertijd)
  Bladzijden: 320
  Reeks:   Middeleeuwse geschiedenis van de Lage Landen