De webwinkel van Van Dinter boeken in Boxmeer

De ondergang van Rome


Nederlands | 22-02-2022 | 544 pagina's

9789401918671

Paperback / softback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 31,50

  In winkelwagentje
 Van Dinter boeken

   Leverbaar bij onze leverancier
Korte beschrijving/Annotatie

In ‘De ondergang van Rome’ beschrijft historicus Adrian Goldsworthy op magistrale wijze hoe het Romeinse Rijk, ondanks al haar verworvenheden, ten onder ging.

Tekst achterflap

Lange tijd was het Romeinse Rijk oppermachtig, laat Adrian Goldsworthy zien in ‘De ondergang van Rome’. Geen andere staat heeft ooit over alle landen rond de Middellandse Zee geheerst. De Romeinen vormden niet alleen een politieke en militaire grootmacht, maar waren hun tijd ook ver vooruit op het gebied van wetgeving, literatuur, infrastructuur en architectuur. In de vierde eeuw werd het rijk gesplitst in een westelijk en een oostelijk deel. Niet lang daarna kwam het West-Romeinse Rijk ten val. Adrian Goldsworthy beschrijft in ‘De ondergang van Rome’ de dramatische geschiedenis van de ondergang van dit wereldrijk.

Biografie

Adrian Goldsworthy (1969) studeerde aan St. John’s College in Oxford, en specialiseerde zich in Romeinse geschiedenis. Zijn dissertatie over het Romeinse leger in oorlog vormde de basis voor zijn eerste boek, dat in het Nederlands verscheen als ‘Romeinse legioenen’. Hij doceerde aan de universiteit van Cardiff en King's College in Londen voordat hij zich volledig aan het schrijverschap wijdde. In het Nederlands verschenen onder meer ‘Hannibals meesterzet’, ‘De Muur van Hadrianus’ en ‘Philippus en Alexander’.

Details

EAN (ISBN) :9789401918671
Auteur: 
Uitgever :VBK Media
Publicatiedatum :  22-02-2022
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :230 mm
Breedte :152 mm
Dikte :40 mm
Gewicht :747 gr
Voorraad :Leverbaar bij onze leverancier
Bladzijden :544