De webwinkel van Van Dinter boeken Boxmeer

Goden en godinnen van Hellas en Rome


Nederlands | 20-10-2022 | 256 pagina's

9789401919050

Paperback / softback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 32,50

  In winkelwagentje
 Van Dinter boeken

   Leverbaar bij onze leverancier
Korte beschrijving/Annotatie

Philip Matyszak, auteur van 'Vergeten volkeren', beschrijft nu op fascinerende wijze de goden en godinnen van Griekenland en Rome

Tekst achterflap

Wie waren ook alweer de goden en godinnen van het oude Griekenland en Rome? Wat betekenden ze voor de mensen die hen aanbaden? Hoewel hun tijd van aanbidding allang voorbij is, hebben de Griekse en Romeinse goden millennia lang kunstenaars gefascineerd en geïnspireerd. Auteurs, beeldhouwers en schilders van alle tijden hebben de goden beschreven en verbeeld. Zo kunnen we nog steeds zien en lezen dat de Helleense en Romeinse goden onsterfelijk en krachtig zijn, maar ook ijdel, wraakzuchtig en kwetsbaar. Als symbolen van de dood, vruchtbaarheid, liefde en oorlog zijn de goden ook onze sleutel om te begrijpen hoe de Grieken en Romeinen hun wereld zagen. In de oudheid was er geen duidelijk onderscheid tussen de mensen en hun goden. Goddelijke wezens en stervelingen konden verliefd op elkaar worden en samen kinderen krijgen, die normale mensen, helden of (half)goden konden worden. Net zoals Romeinse keizers vergoddelijkt konden worden.

Philip Matyszak presenteert dit pantheon in al zijn complexiteit en leidt ons van de berg Olympus naar de diepten van Hades. Elk hoofdstuk richt zich op een individuele god of godin zoals de Grieken en Romeinen die hebben overgeleverd en verkent de oorsprong en de verbeelding van de legendes. De hoofdstukken zijn voorzien van meer dan honderdzeventig afbeeldingen in kleur die ons laten zien hoe de mensheid de goden tot leven hebben gebracht.

Van Aurora tot Zeus, van Aphrodite tot Vulcanus.

Details

EAN (ISBN) :9789401919050
Auteur: 
Uitgever :VBK Media
Publicatiedatum :  20-10-2022
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :250 mm
Breedte :198 mm
Dikte :25 mm
Gewicht :892 gr
Voorraad :Leverbaar bij onze leverancier
Bladzijden :256