EAN:  9789403139005
Publicatiedatum:   21-12-2018
Uitvoering:  Hardback
Taal:   Nederlands
Hoogte:  161 mm
Breedte:  238 mm
Dikte:  45 mm
Gewicht:  1030 gr
Bladzijden:  560

 Direct leverbaar bij onze leverancier

Gezien bij DWDD.

'Een proeve van groot meesterschap' - Frits van Oostrom 'Vol cliffhangers en aangrijpende passages. Onweerstaanbaar' - Herman Pleij De Bourgondiërs vertelt de geschiedenis van de vroege Nederlandse eenwording. Het is een wonderlijk relaas van ontbolsterende steden, ontwakend individualisme en uitstervende ridderidealen. Van schizofrene koningen, doortastende hertogen en geniale kunstenaars. Terwijl de Bourgondische hertogen met veldslagen, huwelijken en hervormingen de versnipperde Lage Landen tot één geheel smeedden, ontstonden onder hun impuls de onvergetelijke werken van Klaas Sluter, Jan van Eyck en Rogier van der Weyden.
Bart Van Loo’s even spannende als leerrijke verkenning van de middeleeuwen groeit gaandeweg uit tot een wervelende cultuurgeschiedenis. Meeslepend en erudiet vertelt hij waar wij vandaan komen. Als geen ander weet Van Loo bevlogenheid, humor en kennis van zaken te combineren.

Meesterverteller Bart van Loo neemt de lezer op sleeptouw langs duizend jaar Europese geschiedenis. Zijn zoektocht voert hem naar het ontstaan van de Nederlanden in de vijftiende eeuw. En wat blijkt? De Lage Landen zijn een Bourgondische uitvinding.

Bart van Loo is in topvorm. De Bourgondiërs leest als een trein en komt aan als een mokerslag. Een meesterwerk.

  EAN: 9789403139005
  Auteur: 
  Uitgever: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
  Publicatiedatum:   21-12-2018
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 161 mm
  Breedte: 238 mm
  Dikte: 45 mm
  Gewicht: 1030 gr
  Voorraad: Op werkdagen besteld: morgen afhalen of bezorgd
  Bladzijden: 560