De webwinkel van uw eigen boekhandel in Boxmeer

De stad


Nederlands | 24-05-2024 | 384 pagina's

9789403167015

Paperback / softback


€ 27,50


 Van Dinter boeken

   Leverbaar bij onze leverancier
Korte beschrijving/Annotatie

Amsterdam, van toen tot nu.

Tekst achterflap

Aan het begin van de jaren tachtig was Amsterdam er slecht aan toe. Het straatbeeld werd getekend door vervallen panden en verslaafden. De werkloosheid liep op. Inwoners vertrokken massaal, kantoren verdwenen uit de binnenstad.

Tien jaar later was de leegloop voorbij. De economie trok aan en gaandeweg vond Amsterdam een nieuwe toekomst. Wijken verbeterden, fabrieken werden creatieve broedplaatsen, yuppen arriveerden, gezinnen wilden er weer wonen. Maar de laatste jaren trekt Amsterdam zoveel mensen, bedrijven en geld dat een nieuwe crisis is ontstaan. Een ‘crisis van succes’ – waarin woningnood, toerisme en economische ongelijkheid de stad voor velen onbetaalbaar en ontoegankelijk maken.

In De stad laat Marcel van Engelen zien welke krachten, ideeën en mensen Amsterdam maakten tot de stad die het nu is – van het dieptepunt tot vandaag. In een boek vol kleurrijke personages – wethouders, architecten, activisten, wetenschappers, bewoners en café-eigenaren – vertelt hij hoe Amsterdam van wijk tot wijk veranderde, weer tot bloei kwam en voor nieuwe uitdagingen kwam te staan.

Details

EAN :9789403167015
Auteur: 
Uitgever :Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Publicatie datum :  24-05-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :138 mm
Dikte :29 mm
Gewicht :544 gr
Status :Leverbaar bij onze leverancier
Aantal pagina's :384