De webwinkel van Van Dinter boeken Boxmeer

Wandelen in Edinburgh


Nederlands | 08-03-2023 | 76 pagina's

9789461231505

Paperback / softback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 18,50

  In winkelwagentje
 Van Dinter boeken

   Leverbaar bij onze leverancier
Korte beschrijving/Annotatie

Edinburgh is zo veelzijdig dat het duidelijk is waarom het de drukstbezochte stad in Schotland is. Want bijna iedereen die Schotland bezoekt, gaat ook naar Edinburgh. Verken deze stad te voet.

Tekst achterflap

Een stad om van te houden Edinburgh is doordrenkt met geschiedenis. In Old Town leiden kronkelige straatjes je langs imposante architectuur en monumenten. De Royal Mile, van kasteel naar paleis, is wereldberoemd. Het 18de-eeuwse New Town met statige huizen vormt daarmee een fraai contrast. Edinburgh ligt aan zee, heeft talloze parken en is omgeven door heuvels, zoals de oude vulkaan Arthur’s Seat. De wijken Leith en The Shore geven het gevoel even uit de stad te zijn. Met de vier wandelingen in deze gids verken je Old en New Town, beklim je Arthur’s Seat, kun je uitwaaien op Portobello Beach en een groene route naar Leith lopen. De omgeving van Edinburgh wordt in een apart hoofdstuk beschreven: de beroemde bruggen bij Queensferry, de mystieke Rosslyn Chapel en de prachtige Pentland Hills. Deze Odyssee Reisgids biedt: - Bekende en onbekende bezienswaardigheden - Heldere, kleurrijke lay-out - Duidelijke wandelkaarten - Relevante informatie over cultuur en geschiedenis - Tips voor horeca en overnachtingsmogelijkheden

Slogan/Promotie

Edinburgh oefent een enorme aantrekkingskracht uit. Je kunt er door charmante kronkelige straatjes wandelen, omgeven door imposante architectuur en de monumenten. De stad is doordrenkt met geschiedenis, denk alleen al aan het kasteel en paleis. Old en New Town van Edinburgh zijn opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Maar de stad heeft zoveel meer te bieden dan zijn geschiedenis. Edinburgh is een enorm groene stad. Het is omgeven door de zee en de heuvels, er zijn talloze parken in de stad en je kunt vanuit de binnenstad de oude vulkaan Arthur’s Seat op lopen. Daarnaast zit Edinburgh vol hippe restaurants en cafés. Nabijgelegen wijken als Leith en The Shore winnen ook steeds meer aan populariteit en geven het gevoel even uit de stad te zijn, maar wel met alle gemakken van de hippe stad. Edinburgh is zo veelzijdig dat het duidelijk is waarom het de drukstbezochte stad in Schotland is. Want bijna iedereen die Schotland bezoekt, gaat ook naar Edinburgh. Voor de een blijft het bij Edinburgh, voor de ander sommigen is het een onderdeel van een grotere reis door Schotland.

Biografie

Lysanne Erlings combineert haar interesse voor onbekende steden, culturen en verhalen met haar werk. Als schrijver en journalist ging ze op zoek naar bijzondere verhalen van mensen en haar reizen dienden als beginpunt voor artikelen in reismagazines. In 2015 emigreerde ze naar Schotland en sindsdien verkent ze het land, de steden Glasgow en Edinburgh en de Highlands met diezelfde interesse.

Inhoudsopgave

Een schets van Edinburgh Edinburgh verkennen 7 Odyssee’s aanraders 14 Wandeling 1 | Old Town Het oorspronkelijke hart van Edinburgh 15 Wandeling 2 | New Town Bijzondere gebouwen in een rasterpatroon 28 Wandeling 3 | Leith Walkway Van Leith via Dean Village naar Edinburgh 39 Wandeling 4 | Arthur’s Seat en Portobello Beach Vulkanische heuveltop midden in de stad 49 Omgeving van Edinburgh Fietsen en wandelen rondom Edinburgh 56 South Queensferry 56 Rosslyn Chapel 58 Pentland Hills 60 Praktische informatie Edinburgh Edinburgh van A tot Z 62 Register 71 Kaderteksten Aggie Beanie en politiepetten 21 Sir Walter Scott 30 The Innocent Railway 54

Details

EAN (ISBN) :9789461231505
Auteur: 
Uitgever :Vrije Uitgevers, De
Publicatiedatum :  08-03-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :198 mm
Breedte :130 mm
Dikte :7 mm
Gewicht :163 gr
Voorraad :Leverbaar bij onze leverancier
Bladzijden :76
Trefwoorden :  schotland edinburgh wandelen