De webwinkel van Van Dinter Boeken in Boxmeer

Web-API’s ontwerpen


Nederlands | 23-11-2018 | 200 pagina's

9789463560832

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 44,99


 Van Dinter boeken

   Leverbaar bij onze leverancier
Tekst achterflap

Handig om te weten: van dit boek is een webversie beschikbaar. Als je je registreert, krijg je gratis toegang, plus relevante extra's.

Een van de zaken die software-engineers het meest voldoening schenken is de ontwikkeling van web-API's voor applicatieontwikkelaars. Een populaire API bouwen met een bloeiend ecosysteem van ontwikkelaars is een grote uitdaging. Met behulp van deze praktische handleiding leren ontwikkelaars, productmanagers, ontwerpers, professionals in relatieontwikkeling en tech leads omgaan met de complexe besluitvormingsprocessen rond design, schaling, marketing en ontwikkeling van interoperabele API's.

De auteurs, Brenda Jin, Saurabh Sahni en Amir Shevat, geven uitleg over de theorie achter API-ontwerp, met praktische oefeningen voor de bouw van uw eigen web-API en het daaropvolgende beheer als de API in productie is. U leert tevens hoe u een ecosysteem van ontwikkelaars rond uw API opzet en onderhoudt. Dit boek bevat deskundige adviezen, werkbladen, checklists en casestudies van ondernemingen, waaronder Slack, Stripe, Facebook, Microsoft, Cloudinary, Oracle en GitHub. Uit de inhoud:

  • Een overzicht van request-response en event-driven API-designparadigma's.
  • Beproefde ontwerpmethoden voor een API die tegemoetkomt aan de wensen van de gebruikers.
  • Sjabloongebruik voor het designproces van API's.
  • Web-API's schalen voor ondersteuning van een groeiend aantal API-aanroepen en use-cases.
  • Uw API aanpassen aan de veranderingen in uw product of business.
  • Ontwikkelaars ondersteunen met hulpmiddelen zoals API-documentatie, voorbeelden en tools.

"Met het creëren en ondersteunen van een openbare API neemt u een grote verantwoordelijkheid. Met dit boek leert u de valkuilen veel gemakkelijker te omzeilen en een bloeiend ecosysteem van ontwikkelaars op te bouwen." - Cal Henderson (CTO bij Slack)

"De enige, meest omvattende introductie tot API-theorie, ontwerp, architectuur en succes, die er te krijgen is." - Richard Hyndman (tech lead bij Google Launchpad Accelerator)

"Of u als ontwikkelaar nu API's maakt of gebruikt, dit boek is een must." - Yochai Kiriaty (Group Program Manager Microsoft AI & Research)

Trefwoorden: api ontwerpen development web programmeren handleiding

Details

EAN :9789463560832
Auteur: 
Uitgever :Duuren Media, Van
Publicatie datum :  23-11-2018
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :229 mm
Breedte :170 mm
Dikte :16 mm
Gewicht :564 gr
Status :Leverbaar bij onze leverancier
Aantal pagina's :200