De webwinkel van Van Dinter Boeken in Boxmeer

Excel aan het werk: Kennismaken met macro’s


Nederlands | 29-09-2022 | 176 pagina's

9789463562799

Paperback / softback


€ 27,99


 Van Dinter boeken

   Leverbaar bij onze leverancier
Tekst achterflap

Verricht je vaak dezelfde handelingen in Excel, laat ze dan over aan een macro. Die voert je handelingen met één klik uit. Nauwkeurig en supersnel. Zo bespaar je een hoop tijd en haal je meer uit Excel. Je neemt de handelingen op zoals je een filmpje opneemt. Er wordt dan automatisch een macro gemaakt en die koppel je aan een zelfgemaakte knop. Je profiteert van het gemak van macro's zonder dat je hoeft te kunnen programmeren. Je kunt de code verkennen die op de achtergrond in de programmeertaal VBA (Visual Basic for Applications) wordt gemaakt en daar eenvoudige wijzigingen in aanbrengen. Ook kun je een macrocode helemaal zelf schrijven. Zo maak je kennis met macro's.

Behandeld wordt onder meer:

  • Handelingen vastleggen in een macro
  • De opgenomen code verkennen
  • Code bewerken met de Visual Basic Editor
  • Code voor berichtvensters schrijven
  • Macro's voor opmerkingen en beveiliging maken
  • Foutmeldingen oplossen

Dit boek is te gebruiken met Excel 2007 tot en met 2021 (en 365). Bij alle tabbladen, knoppen en menu’s wordt ook vermeld hoe die in de Engelse versie heten.

Bij dit boek horen vijftien gratis oefenbestanden. In negen daarvan staat alvast de code van de besproken voorbeelden, in zes bestanden staan alleen de basisgegevens zodat je zelf aan de slag kunt.

Wim de Groot schrijft boeken over Excel bij Van Duuren Media, verzorgt trainingen in bedrijven, ontwerpt spreadsheets op maat en ontwikkelt macro's. Hij heeft al veel mensen weten te boeien met dit krachtige rekenprogramma. Hij geeft informatie over Excel op zijn website www.exceltekstenuitleg.nl en hij deelt zijn kennis over VBA op www.vbauitleg.nl.

Trefwoorden: scripting Excel

Details

EAN :9789463562799
Auteur: 
Uitgever :Duuren Media, Van
Publicatie datum :  29-09-2022
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :210 mm
Breedte :140 mm
Dikte :10 mm
Gewicht :317 gr
Status :Leverbaar bij onze leverancier
Aantal pagina's :176