EAN:  9789463821223
Publicatiedatum:   11-09-2020
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  208

  Op voorraad in ons centraal magazijn

Het is niet de sekse, maar eerder de rol die mannen krijgen opgelegd. Grayson Perry onderzoekt op een originele manier waar mannelijkheid om draait en hoe verandering daarin beter is voor de wereld.

Grayson Perry (1960) is een man. Hij is ook een veelbekroonde kunstenaar, televisiepresentator en bestsellerauteur met traditioneel mannelijke trekjes. Zo wil hij graag altijd gelijk hebben en andere fietsers inhalen als hij een heuvel op fietst.

Mannen. Er zijn er veel van. We kennen er allemaal wel een. Grayson Perry is er een. Maar wat maakt een man een man? Hoe werkt mannelijkheid? Er zit iets vreemd gênants aan. Je hoeft maar naar het nieuws te kijken, of in te loggen op Twitter, of gewoon je ogen open te doen, en je ziet een man die iets afschuwelijks doet. Agressieve mensen, verkrachters, criminelen, moordenaars, belastingontduikers, corrupte politici, planeetplunderaars en saaie tafelgenoten hebben vaak de neiging om… nou ja, mannen te zijn. Dat is nooit anders geweest. Maar misschien heeft dat niet zozeer te maken met hun sekse, als wel met de rol die ze krijgen opgelegd. Zou het kunnen dat ons idee van mannelijkheid dringend toe is aan vernieuwing? Op een oorspronkelijke, zeer persoonlijke manier onderzoekt Grayson Perry in dit onweerstaanbare boek hoe zo’n update de wereld een stuk beter zou maken – niet in de laatste plaats voor mannen.

Inhoud Als het niet stuk is, niks aan doen - 9 1 Met vissen praten over water - 25 2 Het ministerie van Mannelijkheid - 67 3 De nostalgische man - 105 4 Onder het mom van objectiviteit - 151 Mannen, ga zitten voor jullie rechten! - 199 Dankwoord - 200

Winnaar Erasmusprijs 2020

  EAN: 9789463821223
  Auteur: 
  Uitgever: Balans, Uitgeverij
  Vertaler:  Arjen Mulder - Maaike Post
  Publicatiedatum:   11-09-2020
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 125 mm
  Breedte: 201 mm
  Dikte: 16 mm
  Gewicht: 302 gr
  Voorraad: Op werkdagen besteld: morgen afhalen of bezorgd
  Bladzijden: 208
  Trefwoorden:   gender;maatschappij;mannelijkheid;mannen;opvattingen;rol;sekse;stereotype;verbetering;vernieuwing;wereld