Kunnen we China vertrouwen?

Een andere blik op een land in transitie

EAN:  9789464016895
Publicatiedatum:   30-03-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  400

  In ons centraal magazijn

Tegen 2030 zal China de grootste economie ter wereld zijn. Hoe komt het dat het land het Westen op vele vlakken voorbijsteekt? Heeft China dat te danken aan het rijke Westen? Of is het een gevolg van een daadkrachtige collectieve maatschappij? Spelen de Chinezen wel volgens de regels? En wat denken Chinezen zelf van de Partij en het systeem?

Bij het zoeken naar antwoorden op deze vragen raken de gemoederen snel verhit en wordt vaak bijzonder stellig positie ingenomen in het positieve of het negatieve kamp. Op die manier zouden we weleens zelf het kind van de rekening kunnen worden. Willen we de kansen benutten die de transitie van China ook ons en onze economie biedt, dan is een genuanceerde blik echt noodzakelijk.

Kunnen we China vertrouwen? brengt een geschakeerd antwoord op de vele vragen over China die ons wantrouwen inboezemen. Het boek duikt in de Chinese context om aannames en stereotypen te overstijgen en te achterhalen hoe de Chinees in elkaar zit, in de maatschappij staat en aan bedrijfsvoering doet. Op die manier wil het de lezer het China van morgen, en onze eigen toekomst, beter helpen begrijpen.

Trefwoorden: china chinees chinese handleiding

  EAN: 9789464016895
  Auteur: 
  Uitgever: Duuren Media, Van
  Publicatiedatum:   30-03-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 177 mm
  Breedte: 245 mm
  Dikte: 29 mm
  Gewicht: 812 gr
  Voorraad: In ons centraal magazijn
  Bladzijden: 400