De webwinkel van Van Dinter boeken in Boxmeer

Is dit een kookboek?


Nederlands | 06-02-2023 | 368 pagina's

9789464041866

Hardback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 32,99

  In winkelwagentje
 Van Dinter boeken

   Leverbaar bij onze leverancier




Tekst achterflap

Til je keukenskills naar een hoger niveau aan de hand van wereldchef Heston Blumenthal

Als dit geen kookboek is, wat is het dan wel? In dit boek wilde topchef Heston Blumenthal een verhaal vertellen dat niet in een kookboek zou kunnen worden samengevat - althans, niet in een conventioneel kookboek, waarin de recepten worden gepresenteerd als een min of meer onschendbare set instructies die met militaire precisie moeten worden gevolgd. Nee, Heston laat je zien waarom je bepaalde stappen in een recept moet nemen.

Aan de hand van prikkelende recepten zoals garnalencocktail-in-een-broodje, kimcheesetosti's en hartige havermoutpap met bacon en ei én echte klassiekers als fish & chips, spaghetti carbonara en de ultieme tarte tatin laat Heston je zien hoe je je keukenskills naar een geheel ander niveau tilt. Met ultieme tips en uiteenlopende variaties.

- een kookboek anders dan anders: ongedwongen en met eindeloze inspiratie
- van de meest vooruitstrevende chef-kok van zijn generatie
- met een combinatie van illustraties en prachtige foodfotografie

'Blumenthal heeft de imperfectie omarmd. Met gerechten die voor zijn doen tamelijk eenvoudig lijken maar die zijn creativiteit geen moment verloochenen. [...] Meer dan een kookboek: het bevat verhalen, overpeinzingen en een keur aan tips die je op een andere wijze naar je kookkunsten doen kijken. Zodat je je verbaast over wat je eigenlijk aan het doen bent en je wellicht ook culinair een beetje out of the box gaat denken. Heeft die dekselse Heston je toch weer te pakken.' Jacques Hermus, Noordhollands Dagblad/Gooi- en Eemlander/Leidsch Dagblad

'Experimenteer, net als deze superchef [...] Dit boek bevat relatief eenvoudige recepten, die niet gezien moeten worden als vaststaande instructies maar dienen als springplank voor de fantasie.' Rick Pullens, Trouw

Recensie/Quote

'Experimenteer, net als deze superchef [...] Dit boek bevat relatief eenvoudige recepten, die niet gezien moeten worden als vaststaande instructies maar dienen als springplank voor de fantasie.'

Biografie

Heston Blumenthal is de meest vooruitstrevende chef-kok van zijn generatie. In 2004 won hij de felbegeerde drie Michelinsterren voor zijn restaurant The Fat Duck. Hij behaalde die onderscheiding in recordtijd. In 2005 riep een internationaal panel van 500 culinair deskundigen zijn restaurant uit tot het beste restaurant ter wereld. Hij is ook eigenaar van Dinner, een restaurant met twee Michelinsterren in Londen en twee pubs in Bray, Berkshire. Ook won hij een aantal prijzen gewonnen voor zijn restaurants, tv-shows en boeken, en in 2006 ontving hij een OBE voor zijn bijdragen aan de Britse gastronomie.

Details

EAN (ISBN) :9789464041866
Auteur: 
Uitgever :Park Uitgevers
Vertaler : Mariëlle Steinpatz - Saskia Peeters
Publicatiedatum :  06-02-2023
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :272 mm
Breedte :185 mm
Dikte :34 mm
Gewicht :1283 gr
Voorraad :Leverbaar bij onze leverancier
Bladzijden :368