De webwinkel van Van Dinter Boeken in Boxmeer

AMS-en en Oceans


Nederlands | 15-08-2023 | 200 pagina's

9789464561005

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 39,99


 Van Dinter boeken

   Leverbaar bij onze leverancier
Korte beschrijving/Annotatie

Na de Tweede Wereldoorlog werd in Amerika naar aanleiding van alle oorlogservaringen bij het bestrijden van mijnen een nieuwe klasse mijnenvegers gebouwd: De AMS-60 class.

Tekst achterflap

Na de Tweede Wereldoorlog werd in Amerika naar aanleiding van alle oorlogservaringen bij het bestrijden van mijnen een nieuwe klasse mijnenvegers gebouwd: De AMS-60 class. Dit boek beschrijft het ontwerp, de bouw en de geschiedenis van deze twintig schepen. Het geeft tevens een inkijk in de levensomstandigheden van de Koninklijke Marine in de vorige eeuw.

Slogan/Promotie

Ontdek hoe de AMS-en en Oceans een rol speelden in het oplossen van complexe vraagstukken rondom mijnenvegen en de laatste opruimoperaties van oorlogsmijnen.

Biografie

Bob Roetering werkte als officier en Commandant der Mijnendienst bij de Koninklijke Marine. Hij diende op jagers en fregatten.

Inhoudsopgave

Hoofdstuk 1 - Inleiding Hoofdstuk 2 - De mijnenvegers van de AMS 60-klasse - Klasseaanduiding en naamgeving Hoofdstuk 3 - De AMS - De technische uitvoering - Indeling schip - Het varen met een AMS Hoofdstuk 4 - De geschiedenis van de schepen Hoofdstuk 5 - De schepen Beemster-klasse - Beemster - Bolsward - Bedum - Beilen - Borculo - Borne - Brummen - Breukelen - Blaricum - Brielle - Breskens - Bruinisse - Boxtel - Brouwershaven Hoofdstuk 6 - Buitenlandse AMS - De Belgische Zeemacht - Bernisse - Alta - Inzet voor MFO Hoofdstuk 7 - De eindbestemming van de schepen van de Beemster-klasse Hoofdstuk 8 - De oceaanmijnenvegers van de Onversaagd-klasse Hoofdstuk 9 - De MSO Hoofdstuk 10 - De geschiedenis van de individuele schepen van de Onversaagd-klasse - Onversaagd - Onbevreesd - Onverschrokken / Mercuur - Onvermoeid - Onvervaard - Onverdroten Gebruikte afkortingen Register Bronnen / Verantwoording / De auteur

Details

EAN :9789464561005
Auteur: 
Uitgever :Amsterdam University Press
Publicatie datum :  15-08-2023
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :289 mm
Breedte :226 mm
Dikte :19 mm
Gewicht :1046 gr
Status :Leverbaar bij onze leverancier
Aantal pagina's :200
Reeks :  Lanasta - De Mijnendienst
Keywords :  ams-60;kustmijnenvegers;oceaanmijnenvegers