De webwinkel van uw eigen boekhandel in Boxmeer

Japan in je pan


Nederlands | 13-09-2023 | 266 pagina's

9789464688474

Paperback / softback


€ 29,99


 Van Dinter boeken

   Niet op vooraad bij onze leverancier, wel te bestellen
Korte beschrijving/Annotatie

Onmisbaar kookboek voor beginner en gevorderde. Authentieke Japanse gerechten met ingrediënten van supermarkt en Aziatische toko. Ook voor glutenvrije, lactosevrije en/of vegetarische kookstijl.

Tekst achterflap

Dit boek is gebaseerd op de authentieke Japanse keuken met zijn verschillende bereidingswijzen in laagdrempelige recepten. Het geeft informatie over speciale ingrediënten en legt in het kort de achtergrond uit van Washoku, de Japanse keuken. Met voorbeeldmenu’s gebaseerd op de traditionele Japanse keuken kun je meteen aan de slag. Leer deze kleurrijke, gezonde en smaakvolle keuken beter kennen. Alle gerechten zijn in de Nederlandse keuken en/of tijdens Japanse Kookworkshops in Nederland uitgeprobeerd. Als het daar niet kon, kwam het niet in het boek. Bij alle gerechten staan foto’s van de presentatie van de gerechten. Laat dit vooral ter inspiratie zijn. Met informatie over hoe de recepten eenvoudigweg zijn in te passen in een vegetarische, glutenvrije en lactosevrije kookstijl.

Biografie

Jeannette Stakenburg werd geboren in Amsterdam op 28 september 1950. Na 37 jaar als lid van het cabinepersoneel van KLM ging zij in 2015 met pensioen als Senior Purser. Dankzij haar werk kwam ze veel in Japan en groeide de liefde voor de Japanse keuken. Vanaf 2012 tot 2021 gaf zij Japanse kookworkshops, wat na haar pensionering leidde tot het schrijven van dit kookboek. Ze verbleef regelmatig langere periodes in Okazaki, Japan om daar de taal te leren. In haar Japanse minikeuken experimenteerde ze met voor haar onbekende ingrediënten. Haar nieuwsgierigheid zorgde voor leuke en leerzame contacten met Japanse chefs en oudere dames, die ze om advies vroeg over bereidingswijzen. Met haar enthousiasme over de Japanse keuken inspireert ze Nederlandse (sterren)chefs, waarvan ze er een aantal op hun Japanse culinaire inspiratiereis heeft mogen begeleiden.

Details

EAN :9789464688474
Auteur: 
Uitgever :Boekscout
Publicatie datum :  13-09-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :239 mm
Breedte :160 mm
Dikte :22 mm
Gewicht :784 gr
Status :Niet op vooraad bij onze leverancier, wel te bestellen
Aantal pagina's :266