De webwinkel van uw eigen boekhandel in Boxmeer

Rede, empathie en dialoog


Nederlands | 08-09-2023 | 76 pagina's

9789464750577

Paperback / softback


€ 15,00


 Van Dinter boeken

   Leverbaar bij onze leverancier
Korte beschrijving/Annotatie

David D'hooghe legt de fundamenten van een noodzakelijk nieuw politiek initiatief: een partij van rede, empathie en dialoog.

Tekst achterflap

Het politieke gebeuren na de verkiezingen van 2019 bezorgde David D’Hooghe een gevoel van onbehagen en frustratie. Kan dit land echt niet beter? Wat zijn de oorzaken van het falen van ons politieke systeem? Wat kan eraan worden gedaan?

In de periode april 2021 – maart 2023 kwam hij, mede op basis van vele gesprekken binnen en buiten de (partij)politiek, tot de overtuiging dat de huidige politieke partijen niet langer in staat zijn om de structurele hervormingen door te voeren die ons land nodig heeft. Daarvoor moet er op een andere manier aan politiek worden gedaan en is er een andere soort politieke partij nodig. Niet een die gestoeld is op een van de klassieke politieke ideologieën, maar op ruim gedeelde doelstellingen en waarden, op redelijkheid en empathie. Een middenpartij waarin voor de concrete uitdagingen op basis van een open dialoog naar werkbare oplossingen wordt gezocht.

Dit essay gaat nader in op de fundamenten van een noodzakelijk nieuw politiek initiatief, een partij van rede, empathie en dialoog.

Slogan/Promotie

Blijven we bakkeleien over partijpolitieke oneliners of schrijven we een positief, onderbouwd en verbindend verhaal dat de loopgravenoorlogen kan overstijgen? Met dit hoopvolle manifest houdt D’Hooghe partijen en burgers een spiegel voor en reikt handvaten aan die ons doen dromen van een betere toekomst, weg van het politieke gehakketak, waar inhoud het debat bepaalt. -- Amir Bachrouri, voorzitter Vlaamse Jeugdraad

Details

EAN :9789464750577
Auteur: 
Uitgever :Ertsberg B.V.
Publicatie datum :  08-09-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :187 mm
Breedte :120 mm
Dikte :19 mm
Gewicht :90 gr
Status :Leverbaar bij onze leverancier
Aantal pagina's :76
Keywords :  belgië;centrumpolitiek;dialoog;empathie;essays;politiek;politieke midden;redelijkheid