De webwinkel van Van Dinter Boeken in Boxmeer

Oog in oog met Gaia


Nederlands | 16-02-2020 | 432 pagina's

9789490334239

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 27,50


 Van Dinter boeken

   Leverbaar bij onze leverancier
Tekst achterflap

In 'Oog in oog met Gaia' stelt de Franse filosoof en wetenschapsantropoloog Bruno Latour dat de natuur niet langer de stabiele achtergrond vormt van ons doen en laten. We zijn toegetreden tot het tijdvak van het antropoceen, het tijdvak waarin de ecologische gevolgen van het menselijk handelen hardhandig op de voorgrond treden.
De ecologische mutatie die zich voltrekt, betitelt Latour als het Nieuwe Klimaatregime. De oude natuur wijkt voor een wezen in beweging, waarin menselijke activiteit en natuurlijke wereld talloze onverwachte verbindingen aangaan: Gaia.
Latour neemt de controversiële Gaia-hypothese van James Lovelock als uitgangspunt, en zet daarnaast rechtsfilosofie en kunst in om de politieke, religieuze en wetenschappelijke dimensies van het verouderde natuurbegrip te ontwarren. Zo legt hij in dit ongemeen rijke en verrassende boek de basis voor een hoogst noodzakelijke politisering van de ecologie.
'Oog in oog met Gaia' is voortgekomen uit een cyclus van lezingen in Edinburgh. De lezingen zijn uitgebreid en volledig herschreven, met behoud van de oorspronkelijke toon en stijl. Latour koppelt denken-in-actie en humor aan een fabelachtige eruditie, maar schuwt de polemiek niet.

Details

EAN :9789490334239
Auteur: 
Uitgever :Vrije Uitgevers, De
Vertaler : Rokus Hofstede - Katrien Vandenberghe
Publicatie datum :  16-02-2020
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :185 mm
Breedte :117 mm
Dikte :26 mm
Gewicht :423 gr
Status :Leverbaar bij onze leverancier
Aantal pagina's :432